Hiányérzet maradt Šatanékban

<p>A negyeddöntőbe jutással a szlovák jégkorong-válogatott teljesítette a vb előtti célkitűzését, Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány tegnapi pozsonyi felköszöntése mégsem zajlott teljesen önfeledten.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Vladimír Vůjtek tegnap ünnepelte 66. születésnapját, ez alkalomból a válogatott hokisok egy pozsonyi hotelben tortával köszöntötték fel a cseh szakembert. Az ünneplés viszszafogott volt – a játékosok ugyanis a finnek elleni negyeddöntős vereséget (4:3) még nem dolgozták fel teljesen.

A cél teljesítve, de...

„Ha nagy zakót kaptunk volna, talán nem fájna ennyire a vereség. Így sokkal rosszabb – tapintott rá a lényegre Rastislav Staňa, a válogatott első számú kapusa. – A finneknek a mi hibáink adtak lendületet. Az elején nagyon nem ment a játék, az edző le is kiabált minket az öltözőben, hogy ezt rossz nézni. 0:3-nál azt mondtuk magunkban, nincs mit vesztenünk. Kár a kapufákért, minden más lehetett volna. Az utolsó harmadban 3:3-nál már érezhető volt, hogy egy gól dönt. Bíztam benne, hogy azt a gólt mi lőjük. Nagyon bánt, hogy a negyedik gólnál nem tudtam segíteni a csapatomnak.”

Branko Radivojevič a könnyeivel küszködve nyilatkozott: „A cél ugyan a negyeddöntő volt, de szerintem ezzel senki sem lehet elégedett. Mint ahogy a finnek elleni meccs lefolyásával sem. Sajnos egy hibával többet követtünk el az északiaknál, így kikaptunk” – mondta a Szpartak Moszkva játékosa.

A legkeményebben talán Andrej Sekera fogalmazott. „Néhányan megelégedtek a legjobb nyolc közé jutással, ahelyett, hogy még inkább vágyták volna a további sikereket. Mindenkinek tudatosítania kellett volna, miért volt a vb-n” – mondta a Buffalo légiósa.

Hiányzott a védők rutinja

Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány most is higgadtan és tárgyilagosan értékelte a szlovákok világbajnoki szereplését. „Ott vagyunk a legjobb nyolc között, ami az egyre inkább kiegyenlítődő mezőnyben siker. Volt esélyünk bejutni a legjobb négy közé, ugyanakkor a fiúk képességeik határán teljesítettek a vb-n” – mondta a cseh szakember.

A kapitány szerint a mostani gárda nem volt olyan egységes, mint a tavalyi ezüstcsapat. „Játszottunk jó meccseket, de olyanokat is, amelyekben óriási hibákat vétettünk. A fiúk megmutatták, hogy a legjobbakkal is tudják tartani a lépést, de még nem elég érettek. Nehéz pótolni a tapasztalt védőket, ami a kulcsmomentumokban mutatkozott meg, amikor a hátvédeink nagyokat hibáztak” – tette hozzá Vůjtek többek között Starosta, Graňák vagy Baranka távollétére utalva. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?