Hewitt simán győzött

Sydney. Az ausztrál Lleyton Hewitt nyerte a férfi teniszezők sydneyi Mesterek Kupáját, a döntőben 1 óra 55 perces, három játszmás mérkőzésen 6:3, 6:3, 6:4-re győzte le a francia Sebastien Gros-jeant. A világbajnoki pontverseny (ATP Race) év végi legjobbja veretlenül lett első, így 1,52 millió dollárt kapott.

Hewitt idei hatodik, pályafutása tizenkettedik tornagyőzelmének örülhetettČTK/AP-felvételPedig a US Open-győztes hazai játékos a szombati elődöntő után még lábsérülésre panaszkodott, azt sem tartotta kizártnak, hogy visszalép a finálétól. Ehhez képest végig fölényben teniszezett, az első játszmában háromszor nyerte el ellenfele adogatását. Hewitt alig hibázott, a három szett során mindössze 19 önhibát vétett, míg a francia 47-et. Az is igaz, hogy a nyerő ütések tekintetében Grosjean volt a jobb, 31:12-re, de ez nem sokat ért.

Az ausztrál ugyanis a második és harmadik szettben egyszer-egyszer breakelt, s ez elég volt a sima győzelemhez. Hewitt idei 6., pályafutása 12. tornagyőzelmének örülhetett.

Nyilatkozatok – LLEYTON HEWITT: „Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. Az utolsó három hónapom álomszerűen alakult: megnyertem a US Opent, majd világelső lettem, s végül győztem a Mesterek Kupáján. Köszönöm edzőmnek, Darren Cahillnek és barátnőmnek, Kim Clijstersnek a folyamatos segítséget. Nehéz utat jártunk végig, s végül a csúcsra értünk. A franciák elleni Davis Kupa-döntőt viszont még meg kell nyernünk. Nehéz dolgunk lesz, de optimista és magabiztos vagyok.

SEBASTIEN GROSJEAN: „Ezen a héten kétszer is kikaptam Lleytontól. Sajnos a fináléban nem játszottam úgy, mint a korábbi mérkőzéseken. Sokat rontottam, ráadásul Hewitt jobban is játszott.”

Pénteken az utolsó csoportmér-kőzéseket játszották. A John Newcombe-csoportban: Hewitt–Rafter 7:5, 6:2. A csoport végeredménye: 1. Hewitt 3, 2. Grosjean 2, 3. Agassi 1, 4. Rafter 0. A Ken Rosewall-csoportban: Ferrero–Ivanisevic 7:6, 7:6. A sorrend: 1. Kafelnyikov 3, 2. Ferrero 2, 3. Ivanisevic 1, 4. Kuerten 0 pont.

Egy nappalkésőbb játszották az eldöntőket: Hewitt (ausztrál)– Ferrero (spanyol) 6:4, 6:3; Grosjean (francia)–Kafelnyikov (orosz) 6:4, 6:2.

A FINÁLÉBAN: Lleyton Hewitt– Sebastien Grosjean 6:3, 6:3, 6:4.

A férfi teniszezők világbajnoki pontversenyének (ATP Race) végeredménye a sydneyi Mesterek Kupája után: 1. Hewitt (ausztrál) 873 pont; 2. Kuerten (brazil) 771; 3. Agassi (amerikai) 704, 4. Kafelnyikov (orosz) 618; 5. Ferrero (spanyol) 608; 6. Grosjean (francia) 558, 7. Rafter (ausztrál) 557, 8. Haas (német) 457; 9. Henman (brit) 420; 10. Sampras (amerikai) 388; 11. Szafin (orosz) 384; 12. Federer (svájci) 349; 13. Ivanisevic (horvát) 342; 14. Canas (argentin) 314; 15. Corretja (spanyol) 305; 16. Roddick (amerikai) 303.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?