Hétről hétre javulnak

Augusztus elején azt mondta a szakvezető, akkor lesz jó a csapata, ha sokan fogják nézni. Szombaton 2300-an ültek a lelátókon, ami a sárga–feketék esetében nagy szó, csúcsot jelent: az idén ennyien még nem látták hazai meccsüket.

Juraj Czinege (jobbra) ismét játszott az Inter csapatábanTASR-felvételEbből következik, hogy már kiválóan futballoznak védencei?

Azt azért így nem mondanám, de amit szombaton produkáltak a Petržalka elleni rangadón, mindenképpen elismerésre méltó. Mire gondol elsősorban?

Arra, hogy az egész csapat, a jobbhátvédtől kezdve a balszélsőig ak-tívan, agresszívan és főleg gyorsan játszott. A védők és a középpályások gyorsan indították a támadásokat, amelyeknek tempóját az ellenfél tárfelén még fokozták. Állandóan futtatták a labdát, így a ligetiek nehezen tudtak hárítani, területet védeni.Az első meccshez képest hogyan látja csapata mostani teljesítményét?

Visszatérnék a gyorsasághoz, mert ez az alapja a játékunknak. Egyénileg és csapatban is nyilvánvaló előrelépés történt, és ami ezzel összefügg: pontosabb lett a fiúk futballozása. Letámadásos játékunk során nagyjából már megtanultak keményen, de szabályosan szerelni. Megfogadták a tanácsomat: a jó értelembe vett agresszivitást feltételező mai modern futballban is elsősorban a labda megszerzése a cél, nem pedig az ellenfél lehetetlenné tétele.Feltűnt, hogy védencei milyen könnyedén, erőlködés nélkül, szinte mosolyogva csináltak mindent...

Ha a labdarúgó nem leli örömét a játékban, megverte az isten. A tréningeken kell izzadni, a durva munkát elvégezni, ott kell szinte unalomig gyakorolni a figurákat. A mérkőzés az más, azt ki kell rázni. Mert a meccs előadás a nézőnek, önmegvalósítás a játékosnak.Az unalomról jut eszünkbe. Peter Mráz, az Inter egykori futballistája nyilatkozta, nagyon szerette a Pecze Károly vezette edzéseket...

Szívesen hall ilyesmit az ember. Bármilyen kemények és könyörtelenek is a tréningek, nem szabad, hogy nélkülözzék a játékos elemeket, a változatosságot. Mindent labdával, nagy intenzitás közben, megállás nélkül kell csinálni. Mert mondok egy nagy frázist, ami tökéletesen igaz: amilyen az edzés, olyan a mérkőzés. Eddigi meccseinkből minden kikövetkeztethető.Térjünk vissza a szombati bajnokihoz. A 19 éves Juraj Halenár két gólt lőtt és fantasztikusan játszott...

Nagy tehetség. Úgynevezett pengés focista, aki nem tör-zúz, technikás megoldásokkal, gyorsaságával, váratlan megmozdulásaival igyekszik túljárni ellenfele eszén. Elegáns, jó a lövőkészsége. És ami figyelemre méltó nála: szeret edzeni.Mennyire volt elégedett a megtért „tékozló fiú”, Czinege teljesítményével?

Nem okozott csalódást. Játékán azonban látszott a hosszabb kihagyás, nem mindig tudta felvenni a csapat ritmusát. Szerintem egy-két hét kérdése, és újra a régi, megbízható Czinegét láthatjuk majd a pályán.És mit láthatunk majd a Slovan elleni rangadón?

Én is szeretném tudni. Annyit elmondhatok, saját játékunkat akarjuk játszani, tehát aktívan, offenzívan futballozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?