Hegymászó a csúcson

undefined |

<p>Feled, Nyustya (Hnúšťa) és Klenóc (Klenovec) után idén ismét Rimaszombat adott otthont annak a gálának, amelyen a régió legjobb sportolóit díjazták. Bár már negyvennyolcadik alkalommal került sor a díjátadásra, mindössze harmadszor értékelték közösen a Rimaszombati és a Nagyrőcei járás sportolóit.</p>

A már hagyományos gömöri sportágak mellett (foci, jégkorong, röplabda, birkózás, cselgáncs) idén több új, eddig a tájainkon kevésbé ismert sportág is bekerült a végső megmérettetésbe, s a versenytánc, a lábtenisz, a turisztika és a biatlon is helyet kapott a legjobbak között. Ezek a sportágak többnyire klub- és szakemberfüggők, s ahol van egy lelkes úttörő, ott országos szinten is komoly eredményeket érnek el az itteni fiatalok. Évek óta országos viszonylatban is a legjobbak közé tartoznak a régió versenytáncosai, a Rimaszombati Művelődési Központ Impulz Klubja folyamatosan neveli ki a tehetségeket, akik sorra hozzák az elismeréseket és a díjakat. Elég, ha csak a Szendrei testvérekre (Róbert és Gerhard) gondolunk, de Szlovákia legjobb korosztályos versenytáncosai közé tartozik a Baka Tamás–Farkas Orsolya páros is, amely az ún. technikai sportok mezőnyében végzett az élen, megelőzve Szabó Sándor és Figei Tibor sportlövőt. A diákok mezőnyében a rimaszombati Bástya íjászklub több versenyzője (Kormos Viktória, Sogel Sámuel) is nevezést kapott, ahogy a felnőttek mezőnyében (Nagy Lenke, id. és ifj. Lévay Tibor is), a klub ugyanis évek óta szállítja a helyezéseket a nemzetközi versenyekről, s pár év alatt népszerűvé tette az íjászsportot a városban. Ugyan a végső helyezéseknél most ez kevésnek bizonyult, de látván az elmúlt hetek eredményeit is, nagyon sokat fogunk még róluk hallani. A diákok és a serdülők mezőnyében is új, eddig magukról kevésbé hallatott sportok kerültek váratlanul előtérbe, a diákoknál Libor Mladší nagyrőcei biatlonos végzett az élen Jakub Husár rimaszombati úszó és Radoslav Šiminský birkózó előtt, míg a serdülőknél egy szlovák junior bajnok cselgáncsozó, a rimaszombati Richard Útis állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. A második helyen Richard Šmatlák klenóci tollaslabdázó végzett (a klenóci klub az ország egyik legjobb tollaslabdaklubja), megelőzve Roman Knapp rimaszombati többpróbázót. A felnőttek mezőnyében idén az első helyet Viktor Ando hegymászó szerezte meg, aki tavaly feljutott a Mont Blanc csúcsára, míg idén az Elbrusz meghódítására készül. Egy újabb, kevéssé ismert sportág, a lábtenisz junior Európa-bajnoka, a nagyrőcei Ján Kilík követte őt a dobogón, a harmadik helyet pedig a régió egyik legismertebb birkózója, a már számos elismerést és díjat begyűjtött Radnóti Mihály szerezte meg. A csapatversenyben a fiatalok taroltak, az élen a rimaszombati MŠK II. ligás diákcsapata végzett a szintén rimaszombati úszóklub és a nagyrőcei lábteniszklub diákcsapata előtt. Több sportfunkcionáriust is díjaztak, köztük Forgon Jánost, a területi labdarúgó-szövetség titkárát, Slanec Lászlót, a rimaszombati asztaliteniszklub elnökét és Szántó Istvánt, a rimaszombati MŠK futballklub ügyvezetőjét, elismerve ezzel sok évtizedes munkájukat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?