Hazai tornagyőzelem

Vágsellye. Megvédte tavalyi elsőségét Szlovákia női kézilabda-válogatottja a 8. Slovakia Cup nemzetközi tornán. A hazai együttes Csehország legyőzése után előbb Litvániát, majd Horvátországot verte jelentős gólkülönbséggel.

Vágsellye. Megvédte tavalyi elsőségét Szlovákia női kézilabda-válogatottja a 8. Slovakia Cup nemzetközi tornán. A hazai együttes Csehország legyőzése után előbb Litvániát, majd Horvátországot verte jelentős gólkülönbséggel. A torna legeredményesebb játékosa a szlovák színekben szereplő Katarína Dubajová (Oldenburg) volt 29 góllal. A mezőny legtechnikásabb játékosának a horvát Martina Raguzt, legjobb kapusának pedig a hazai Ingrid Kudročovát (Šaľa) hirdették ki.

SZLOVÁKIA–LITVÁNIA 31:23 (14:9), legeredményesebbek: Dubajová 11/4, ill. Pekarskite 7/6. Könnyedén szerzett előnyt a hazai csapat, melynek kapujában Kudročová remekelt. Utána felzárkózott a litván együttes (10:7), de a félidő hajrája ismét a hazaiaké volt. Szünet után jó védekezésükkel kezükben tartották a mérkőzés irányítását. Vélemények: Viera Zaťková (Szlovákia): „Főleg a védekezéssel törődtünk, és ez meghozta a gyümölcsét. Rengeteg labdát szereztünk. Kiválóan játszott Dubajová és csapattársai is jó teljesítményt nyújtottak. Szerencsére már Vlčková is játszott, a csapat erőssége volt.” Andrej Perovas (Litvánia): „Az eredmény tükrözi a pályán történteket.

HORVÁTORSZÁG–SZLOVÁKIA 24:32 (12:17), legeredményesebbek: Raguz 8/2, ill. Dubajová 10/6. Magabiztosan kezdett a szlovák együttes. Zaťková csapatában három német légiós (Oborilová, Vlčková, Dubajová) is helyet kapott. Szünet után tovább növelte előnyét a szlovák együttes és így Viera Zaťková első nemzetközi tornán való ténykedése elsőséggel végződött. A mérkőzés után mondta: „A torna teljesítette küldetését, mert hosszú idő után ismét együtt volt a csapat, s gyakorolhattuk az összjátékot.

További eredmények: Litvánia– Horvátország 19:22, Csehország–Litvánia 26:25, Csehország–Horvátország 27:31.

A torna végeredménye:

1. Szlovákia 3 3 0 0 90:69 6

2. Horvátország 3 2 0 1 77:78 4

3. Csehország 3 1 0 2 75:83 2

4. Litvánia 3 0 0 3 67:79 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?