Hatost kaptak az amerikaiaktól a szlovákok

<p>A szlovák jégkorong-válogatott 6:1-re kapott ki az amerikaiaktól a világbajnokság kölni csoportjában.</p>

Az oroszok elleni 6:0-s vereség dacára a szlovákoknak még az USA elleni meccs előtt is volt elméleti esélyük a negyeddöntőbe jutásra, ehhez azonban mindenképp le kellett volna győzniük az amerikaiakat.

A meccset mégis álmosan kezdték, a 9. percben Keller szerzett vezetést az USA-nak. A szlovákok ezután aktívabbak lettek, de támadásban mindig hiba csúszott a passzokba. Az amerikaiak pedig büntettek, a 26. percben Gaudreau 0:2-re alakította az eredményt. A szlovákok számára Martin Gernát szépítése (1:2) után felcsillant a remény, de Dvorak bő másfél perccel később újra kétgólosra növelte az USA előnyét (1:3). Nem sokkal később Július Hudáček hibája pedig gyakorlatilag eldöntötte a meccset (1:4). Végül 6:1-re nyertek az amerikaiak. Ezzel végérvényesen eldőlt, hogy a szlovákok nem lesznek ott a negyeddöntőben. A szlovákok kedden a svédek ellen játsszák utolsó csoportmeccsüket.

Szlovákia–USA 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Góllövők: Gernát (28.), ill. Keller (9.), Gaudreau (26., 43.), Dvorak (37.), Trouba (39.), Lee (48.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?