Harsányi kegyvesztett lett

<p>Harsányi Zoltán négy góllal járult hozzá az újonc Myjava futballcsapatának bravúros negyedik helyezéséhez a Corgoň Ligában. A Pécsről érkezett csatár jól érezte magát az erdőháti együttesnél, ám a múlt héten közölték vele, hogy Ladislav Hudec edző nem tart rá igényt. A 26 éves csatárt faggattuk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Meglepődött, hogy a Myjava edzője már nem számít a játékára?

Naná. Alig tudtam szóhoz jutni. Egy hete az ünnepélyes idényzárón még minden rendben volt, a klubtulajdonos elmondta, hogy hamarosan aláírjuk a kétéves szerződést. Aztán csütörtök reggel SMS-t kaptam a Spartak első emberétől, amelyben az állt, hogy nagyon sajnálja, de az előző esti megbeszélésen Ladislav Hudec edző közölte a klubvezetéssel, hogy a továbbiakban már nem tart rám igényt.

Miért lett kegyvesztett a trénernél?

Ezt csak ő tudja, én nem. A klubvezetők, a szurkolók és a csapattársak sem értik, miért mondott le rólam az edző. Pedig megálltam a helyem, főleg a Slovan, a Senica és a Prešov elleni meccsen ment jól a játék, az említett bajnokik után Ladislav Hudec is megdicsért.

Úgy tudtuk, hogy februárban két és fél éves szerződést kötött az erdőháti klubbal. Nem így történt?

Mivel ezt megelőzően nem töltöttem két évet külföldön, a Spartaknak fizetnie kellett volna értem a korábbi szlovákiai klubomnak. Ezért a pécsi és a myjavai vezetők abban egyeztek meg, hogy újabb fél évet töltök kölcsönjátékosként az erdőháti újoncnál. Abban is megállapodtunk, hogy utána kivásárolnak Pécsről, és kétéves szerződést kötök a Corgoň ligás csapattal.

Tehát még az is előfordulhat, hogy vissza kell térnie Pécsre?

Nem. Erről szó sincs. Tegnap délelőtt találkoztam Peter Halabrín myjavai klubelnökkel, aki közölte velem, hogy nem akar lemondani rólam, de tiszteletben tartja az edző kérését. Ezért a korábbi megegyezés alapján megvesznek a magyar egyesülettől, utána pedig kölcsönadnak az általam kiválasztott csapathoz. Azt is hozzátette, ha lukratív ajánlatot kapnék, akkor nem gördítenek akadályt a távozásom elé.

Hol folytatja?

Azt még magam sem tudom, hiszen pár napja még biztosra vettem, hogy Myjaván maradok. Törökországból és Ausztriából érdeklődnek irántam, de egy szlovák topcsapat is jelentkezett. A törökök már több meccsen figyeltek, várhatóan hamarosan felveszik a kapcsolatot a menedzseremmel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?