Három magyar K-1-es küzd Japánért

Budapest |

<p>Három magyar versenyző is érdekelt a jelen egyik legnépszerűbb küzdősportja, a K-1 szombati európai selejtezőjében, amelyet a Papp László Sportarénában immáron negyedik alkalommal rendeznek meg.</p>

A hagyományosnak mondható budapesti tornán - amelynek győztese a Japán GP-re kvalifikálja magát - Török Dániel, Veres Ádám és Zentai Máté képviseli a magyar színeket.

"Jelenleg Európa a K-1 egyik központja, rengeteg fiatal tehetségre lehet itt bukkanni. Szeretnénk megtalálni a jövő főszereplőit" - nyilatkozta az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Igor Jusko, a K-1 európai főnöke.

A gála leginkább várt eseménye, a már számos nemzetközi sikert aratott fehérorosz Alekszej Ignasov visszatérése lesz. A Vörös Skorpió becenévre hallgató harcos legutóbb éppen Budapesten, 2007. február 25-én a Karacs Attila elleni kiütéses győzelme alkalmával lépett szorítóba a több harcművészeti ágból "összegyúrt" K-1-ben. Azóta Új-Zélandra költözött, edzőt váltott és szeretne ismét a legjobbak közé kerülni.

"Most még nem tudom, milyen állapotban vagyok, ez majd csak szombaton derül ki. De ne higgyék azt, hogy nem tartottam magam edzésben" - mondta Ignasov, akinek várhatóan ez amolyan felvezető mérkőzése lesz a bosnyák Dzevad Poturakkal, mivel - ahogyan azt Igor Jusko elárulta - ősszel a korábbi világbajnok holland Sammy Schilttel hoznak neki össze egy találkozót. Érdekesség, hogy Schiltet profi karrierje során egyedül Ignasov tudta kiütni.

A szombati viadalon - amelyre a főszervező Katona Attila elmondása szerint jól fogynak a jegyek - kötelek közé lép Bárdosi Sándor is, aki birkózóként olimpiai ezüstérmet, szumósként pedig világbajnoki aranyérmet nyert:

"Hogy mennyire sikerült felkészülnöm, majd csak a ringben derül ki. Nagyon jól érzem magam ebben a világban, hiszen jóval tisztábbak és nyitottabbak a dolgok, nincsenek téves bírói ítéletek" - mondta Bárdosi, aki az ütések és rúgások mellett a földharcot is megengedő MMA vegyesharcművészeti kategóriában küzd.

A viadal díszvendége a K-1 alapítója, a japán Isii Kazujosi, valamint a regnáló világbajnok holland Remy Bonjaski lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?