Hárman jutnak tovább?

Pozsony/Budapest. Holnap rendezik az UEFA Kupa-selejtező visszavágó mérkőzéseit. A szlovák és magyar csapatok közül a Púchov és az Újpest hazai pályán szerepel, s mivel idegenben döntetlent értek el, a továbbjutás küszöbén állnak, akárcsak az FTC. Nem úgy a szenciek. Nincs sok esélyük...

Rendkívül nehéz feladat vár a szenci KOBA csapatára a brijegi visszavágónTASR-felvételPÚCHOV-ATYRAU (16.00, az STV2 közvetíti; az első meccsen 0:0). Kazahsztánban a védekezésre összpontosítottak a puhóiak, s sikerült is olyan eredményt elérniük, ami reményekre jogosítja fel őket. „Csak” nyerniük kell, és az első fordulóba kerülnek. Egyáltalán nem lehetetlen feladat. Jozef Šuran edző csapata jó formában van, amit a szombati bajnokin is igazolt: sziporkázó csatárjáték után simán, 2:0-ra verte a Dubnicát, akár fél tucat gólt is rúghatott volna. Elsősorban a robbanékony, gyors, jól cselező Breška volt elemében, nem lehetett feltartóztatni. A várható összeállítás: Bernady–Šatka, Záveterník, Pav. Vavrík, Holčík–Gegics, Štrba, Pet. Vavrík, Talda–Breška, Perniš. Prémium a továbbjutásért: fejenként 15 ezer korona. A meccset jugoszláv játékvezetői hármas irányítja.

A kazah csapat a legutóbbi bajnokin 1:0-ra nyert hazai pályán a Kamenogorszk ellen, s 14 győzelemmel, 3 döntetlennel és 4 vereséggel a tabella második helyén áll.

BRIJEG–SENEC (20.15, 2:1). Tegnap kora reggel autóbusszal indult Bosznia-Hercegovinába a 32 tagú szenci küldöttség, s 17 órányi utazás után éjfél körül érkezett meg Brijegbe. Erik Bogdanovský, a szenciek edzője: „Hazai vereségünk után nincs vesztenivalónk, megpróbálunk elfogadható eredményt elérni, játékunkkal nem akarunk szégyent hozni a klubra és a szlovák futballra.”

A Brijegnek jól megy a bosnyák bajnokságban, négy forduló után veretlenül vezeti a mezőnyt. Ivo Istuk, a csapat edzője még Pozsonyban mondta: „Két gólunk ellenére sem érezzük magunkat az első fordulóban, érdekes lesz a visszavágó.” Tud bókolni a tréner...

LIMASSZOL–FTC (18.30, 0:4). Az első meccs fényében csak formalitásnak tűnik a visszavágó, de a Ferencváros Ciprusra is győzni megy. Lendületben van az együttes, gólerős, vezeti a Borsodi Ligát. Garami József edző így nyilatkozott az első meccs után: „Azt hittem, a vendégek velünk azonos játékerőt képviselnek, most azonban már azt gondolom: egyértelműen jobbak vagyunk.” A ciprusiak nem akarnak kikapni, hazai pályán erőseknek tartják magukat. A Fradi valószínűleg a legutóbbi bajnokin szerepelt csapattal kezd: Szűcs–Vukmir, Dragóner, Gyepes– Kriston, Kapics, Lipcsei, Szkukalek–Gera, Tököli, Leandro.

ÚJPEST–KLASVIK (20.15, 2:2). Nagy szégyen lenne, ha nem Ladislav Molnár vezetőedző csapata jutna tovább. Bármennyire is lelkesek, kemények és szívósak a ferröeriek, azért van némi különbség a két ország labdarúgása között. Az első meccset nagy szélben, hűvösben rendezték, Posza kapus 35 méterről kapta a vendéglátók második gólját. Az Újpest várható összeállítása: Vlaszák–Szélesi, Tamási, Juhár, Tchuř– Farkas, Kunzo, Slončík, Tokody– Horváth F., Kovács Z. (T. V)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?