Hány pontot vesztett a DAC?

Pozsony |

<p>Szombaton két olyan csapat találkozott Dunaszerdahelyen, amelyik legutóbbi három bajnokiját megnyerte,áma DAC–Dukla előtt a statiszikáknál sokkal fontosabbak voltak a következő kérdések: kifizettéke már Pinte Attilát? Fel van-e még függesztve a DAC játékjoga? Lesz-e pontlevonás?</p>

Az ilyen kérdésekre persze sokkal nehezebb választ kapni, mint azokra, hogy melyik csapat folytatja győzelmi sorozatát (a Dukla), rúg-e gólt Dušan Uškovič (nem, de az az első gól az ő átadása után született), ad-e megint gólpasszt Hassan (nem, most nem ment neki a játék), vagy létezik-e olyan helyzet, amiből Nkendo képes a kapuba találni (a jelek szerint nem).
A DAC három győzelem után kapott ki, de azt még nem tudni, hogy ezzel a vereséggel három vagy hat pontot vesztett-e. Ha ugyanis Pinte Attila még nincs kifizetve, akkor a DAC-nak fel van függesztve a játékjoga, s az így játszott meccsekért pontlevonás jár.
A dunaszerdahelyiek nem nyilatkoznak az ügyben, a klubmenedzser csak jobb napjain veszi fel a telefont, s akkor is csak azért, hogy azt mondja, ő nem kompetens. A fegyelmi bizottság szombati közlönyében csak néhány rejtélyes mondat foglalkozik a DAC-cal: „A bizottság tudomásul veszi az FK DAC 1904 képviselőjének állásfoglalását a döntőbíróság és a fegyelmi bizottság ítéletével kapcsolatban, ahogy a jogi képviselő állásfoglalását is. Megállapítja, hogy a kötelezett fél az illetékes szervnél tehet esetleges panaszt.”
Štefan Krídla, a fegyelmi bizottság elnöke vasárnap nem vette fel a telefont, a mérkőzés ellenőre viszont szombat este nem hivatalosan azt mondta, a DAC játékjoga fel van függesztve, s ezért pontlevonás jár, még akkor is, ha a DAC megnyerné a polgári pert Pinte ellen. A játékos a polgári perről még nem hallott, ellenben ígéretet kapott, hogy pár napon belül a számláján lesz az elmaradt 11 000 euró. „Azt mondták, hogy pénteken elküldték nekem a pénzt, de én már nem hiszek senkinek” – mondta Pinte, akinek nevét többször skandálták a meccs alatt a dunaszerdahelyi drukkerek. Többször elhangzott az „Antal, takarodj!” és a „Ki a tolvaj? Antal!” rigmus is, egy mérges szurkoló pedig először csak szóban fejezte ki az elégedetlenségét („Ilyen játékosok akárhol szaladgálnak a pályán a járási bajnokságban, minek ide négereket hozni?!”), aztán a meccs végén majdnem nekiugrott a klubvezetőknek. Természetesen az is előfordulhat, hogy a DAC vezetői ma bemutatják a szövetségen a pénteki átutalást igazoló papírt, s ezzel elhárítják a pontlevonás veszélyét – ellenkező esetben viszont a szövetségi szankciók mellett a népharaggal is számolhatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?