Hamilton részvételével mutatta be autóját a világbajnoki címvédő Mercedes

Lewis Hamilton

Silverstone-ban mutatta be pénteken az idei Forma-1-es versenyautóját a konstruktőrök között világbajnoki címvédő Mercedes istálló, a prezentáción pedig az előzetes várakozásoknak megfelelően részt vett a csapat hétszeres vb-győztes brit sztárja, Sir Lewis Hamilton is.

A W13-as kódjelzésű gépen jól észrevehetők az idei szabályok miatt végrehajtott változtatások, így a karosszéria aerodinamikai módosításai, az egyszerűbb első és hátsó szárnyak, valamint a nagyobb, 18 colos abroncsok. A sorozatban nyolc vb-címet begyűjtő stuttgarti alakulat a tavaly és tavalyelőtt látott fekete fényezésről visszatért a klasszikus, ezüstszínű festésre.

A decemberi, Abu-Dzabi Nagydíj sok vitát kiváltó és végül Michael Masi versenyigazgató csütörtöki menesztését eredményező történései után hivatalosan is eldőlt, hogy Hamilton nem hagyott fel a versenyzéssel. A 37 éves sztár a bemutatón úgy nyilatkozott, "soha nem mondtam, hogy be akarom fejezni a versenyzést, szeretem azt, amit csinálok".

Masit a szurkolók és a szakértők közül is sokan kritizálták, miután a szezonzárón az utolsó körök biztonsági autós fázisában, valamint az újraindításnál olyan döntéseket hozott, amelyek lehetőséget teremtettek Max Verstappennek arra, hogy a hajrában megelőzze Hamiltont. A Red Bull holland pilótája először lett világbajnok, de brit riválisa, valamint a Mercedes úgy érezte, hogy Masi döntései miatt veszítettek.

"Nyilvánvalóan nehéz időszakon mentem keresztül, egy kicsit háttérbe kellett vonulnom és a családommal tölteni az időt. Végeredményben aztán eljutottam arra a pontra, amikor eldöntöttem, hogy újra harcba akarok szállni" - jelentette ki Hamilton.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kijelentette, nem voltak kétségei afelől, hogy brit versenyzője folytatni fogja, ugyanakkor szüksége volt arra, hogy elvonuljon a nyilvánosság elől, és "egy kicsit kitisztítsa a fejét".

Hamilton csapatársa az előző idény végén távozó finn Valtteri Bottas után a brit George Russell lesz. A 24 éves versenyző azt mondta, "kiváltságosnak" érzi magát, hogy Hamiltonnal egy csapatban vezethet, honfitársa ugyanis "mindig egy szuperhős volt" a számára.

A Forma-1-es idény március 20-án, a Bahreini Nagydíjjal kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?