Gyurta Dániel az ötödik lett

Peking |

<p>Gyurta Dániel ötödik lett a 200 méteres mellúszásban a pekingi olimpián. A számot a címvédő japán Kitadzsima Koszuke nyerte ötkarikás rekorddal. Széles Sándor tanítványa, a 2004-es ötkarikás játékok ezüstérmese élete második legjobb idejével, 2:09.22 perccel érkezett célba a döntőben. Eredmények: férfi 200 m mell, olimpiai bajnok: Kitadzsima Koszuke (Japán), 2. Brenton Rickard (Ausztrália), 3. Hugues Duboscq (Franciaország).</p>

Gyurta Dániel ötödik lett a 200 méteres mellúszásban a pekingi olimpián. A számot a címvédő japán Kitadzsima Koszuke nyerte ötkarikás rekorddal. Széles Sándor tanítványa, a 2004-es ötkarikás játékok ezüstérmese élete második legjobb idejével, 2:09.22 perccel érkezett célba a döntőben. Eredmények: férfi 200 m mell, olimpiai bajnok: Kitadzsima Koszuke (Japán), 2. Brenton Rickard (Ausztrália), 3. Hugues Duboscq (Franciaország), 4. Mike Brown (Kanada), 5. GYURTA DÁNIEL (MAGYARORSZÁG), 6. Scott Spann (Egyesült Államok), 7. Loris Facci (Olaszország), 8. Paolo Bossini (Olaszország).
A Vizes Kockában ismét telt ház várta a döntőket, zsúfolt volt a VIP-páholy is, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is helyet foglalt.

Az athéni ötkarikás ezüstérmes Gyurta az elő- és középfutammal szemben ezúttal nem tudott az élmezőnnyel tartani a táv első felében, 50-nél és 100-nál is nyolcadiknak fordult. Szokás szerint a második százon jobb volt, az utolsó 50-nél már az ötödik helyen úszott, de feljebb nem tudott kapaszkodni. A címvédő és világcsúcstartó japán Kitadzsima Koszuke 2:07.64 perces olimpiai rekorddal győzött.

"Nem fájdítom a szívemet azzal, hogy az előfutamban úszott 2:08.68-as Európa-csúccsal második lettem volna, mert így is életem második legjobbját értem el - mondta Gyurta. - Nem sok hiányzott, hogy harmadik legyek, de nagyon szoros volt a mezőny, és ezúttal én húztam a rövidebbet. Jól ment az úszás, éreztem, hogy tudok tapadni a hármas pályán indult amerikaira, akit meg is vertem." (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?