GYÚJTÓPONTBAN

Nagykaposi kapuskeringő
Korompa/Nagykapos. Zsinórban harmadik mérkőzését is megnyerte Krompachy csapata a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának vasárnapi mérkőzésén. Ebben közrejátszott az is, hogy a bíró a mérkőzés 55. percében kiállította a nagykaposiak addig csak egyszer hibázó kapusát, Repovskýt.

Nagykaposi kapuskeringő

Korompa/Nagykapos. Zsinórban harmadik mérkőzését is megnyerte Krompachy csapata a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának vasárnapi mérkőzésén. Ebben közrejátszott az is, hogy a bíró a mérkőzés 55. percében kiállította a nagykaposiak addig csak egyszer hibázó kapusát, Repovskýt. Mivel a mérkőzésre érkező vendégek kerete minimális volt, ezért a kapuba a meccsre nézőként érkező, még nem teljesen felgyógyult hátvéd, Kaplár László került. Ezt az addig gyengécskén játszó hazaiak jól kihasználták és a már meglévő egy gól mellé még négyet kotortak a vendégek hálójába. „Legjobban a második gólt bosszant, ha a sorfalat jobban navigálom, ha jobban helyezkedem, megelőzhető lett volna. Kár a nagyarányú vereségért, hiszen a hazaiak ma nem voltak mennyivel jobbak.” – nyilatkozta szomorúan a meccs lefújása után a kényszer szülte nagykaposi kapus. (zsz)

Ipolynyéki játékosmizéria

Ipolynyék. Egyre tragikusabban alakul az ipolynyéki együttes sorsa a közép-szlovákiai V. liga D csoportjában. Két hete el sem utaztak a nagybalogiak elleni mérkőzésre, vasárnap pedig már a 12. percben, 6:0-ás hnúšťavai vezetésnél lefújta a játékvezető a mérkőzést, mivel az ipolynyékiek létszám a hét fő alá csökkent. „A legnagyobb baj, hogy nincs érdeklődés a futball iránt. Nem ritkaság, hogy az edzésen csupán egy futballista van jelen. A problémát csak tetőzi, hogy az V. ligába felkerült ifjúsági csapatunkból sem tudjuk feltölteni a felnőtt keretet. Belső viszály is sújtja a csapatot. Meggyőződésem, hogy a tavaszi idényt már el sem kezdi a kollektíva, mivel a következő idegenbeli meccsünkre sem utazik el a gárda” – állítja Nagy László, az ipolynyékiek ez év végén leköszönő klubelnöke. (kb)

Kiszakadt a pati gólzsákó

Pat. A helyi búcsú tiszteletére gólszüretet tartott a pati együttes a komáromi területi bajnokság 10. fordulójában. A sereghajtó nagykeszi együttese ellen tízszer voltak eredményesek (10:2) a vendéglátók. „Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Érdekesség, hogy mindkét oldalon kiosztott egy-egy piros lapot a bíró, ráadásul az első játékrész hajrája előtt még 1:1 volt az állás. Végül gólzsákunk, Banai Tóth István is beindult” – emlékezett visz-sza a gálaelőadásra Hornyák Zoltán, a patiak játékosedzője. „Pályafutásom legemlékezetesebb mérkőzése a búcsúi hét találat. Fejjel, lábbal és büntetőből is betaláltam” – értékelte teljesítményét a 39 éves dunamocsi nevelésű Banai Tóth István, aki tíz mérkőzés után immár 17 találatnál tart. „Nem szabad lazítani. Állóképességem javítása érdekében olykor egyéni edzéseket is végzek” – árulta el eredményességének titkát a gólgyártó. (kb)

Vízkeleti rövidzárlat

Nádszeg/Vízkelet. Közel ötszáz néző előtt, Stanislav Lieskovský irányítása alatt először, Nádszegen bukott el a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának vízkeleti listavezetője. Az edzőváltás óta hat mérkőzésen hatszor győztek, 22-szer találtak a hálóba az újonc mátyusföldiek! Most azonban még a becsületgólra sem futotta tudásukból. „A legerősebb összeállításban szerepeltünk, de a szerencse elpártolt tőlünk. Két kapufát is lőttünk, ám férfiasan bevallom, régen játszottunk ilyen gyengén” – emlékezett vissza a történtekre Mészáros Tibor, a vízkeletiek klubelnöke. „Örömteli, hogy játékstílusunkat rá tudtuk kényszeríteni az éllovasra. Aggódtunk kicsit a meccs elején, hiszen Berényi Ferenc izomszakadás miatt nem játszhatott, ráadásul tíz perc után Lukács Róbert is lesérült. Sorrendben harmadszor is kapott gól nélkül zártuk a bajnokit” – büszkélkedett Czakó Ferenc, a nádszegi foci első embere. (kb)

Megőrizték veretlenségüket

Csicser. Sorozatban nyolcadik tétmeccsükön is veretlenek maradtak a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjában közreműködő csicseriek. A 11. forduló slágermérkőzésén a 3. helyezett hazaiak a tabellaszomszéd őrmezőieket (Strážske) fogadták. „Nagyon készülünk erre a mérkőzésre, nyerni akartunk, hiszen kedvező esetben a három pont akár az első helyre is repíthetett volna minket. Sajnos, ma csak döntetlenre futotta. Annak viszont örülünk, hogy megőriztük hazai veretlenségünket.” – nyilatkozta lapunknak a mérkőzés lefújása után Szakala Krisztián, a vendéglátók hátvédje. Ráadásul Illés Tamás, a hazaiak gólzsákja a 22. percben betalált az ellenfél kapujába, kilenc góllal megőrizte elsőségét a góllövők listáján. (zsz)

Szárnyalnak a negyediek

Negyed. A nyugat-szlovákiai III. ligában közreműködő negyediek a 6. fordulót követően pont nélkül a sereghajtó pozíciójában pironkodtak. Utána erősítettek: párját ritkító sorozatnak köszönhetően a 13. forduló után már a 3. helyről várják az őszi idény hajráját. „Sorozatban hét összecsapáson maradtunk veretlenek, huszonegy pontot gyűjtöttünk. Kapusunk, Lip-čák legutóbb szeptember 9-én kapitulált, zsinórban 625 perce érintetlen a hálója” – ecsetelte a nagy nekibuzdulás legfontosabb ismérveit Bereczky Zoltán, a negyediek titkára. Vajon mi áll a sikerszéria hátterében? „Nem a bírókat, hanem a játékosainkat jutalmazzuk a győzelemért. Edzőnk, Vladimír Ekhardt szaktudása, a remek formában hárító Lipčák, a gólerős skót légiós, Rossi és a kollektíva játékereje, szponzorok támogatása, szurkolóink buzdítása sokat nyomott a latban” – vallott színt a tisztségviselő. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?