Győzelmes nyitány

Pozsony. Kétgólos győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezőket a 3. csoportban szereplő szlovák válogatott. Ez volt Dušan Galis edző első nyertes mérkőzése a nemzeti csapat kispadján.

SZLOVÁKIA–LUXEMBURG 3:1 (1:1). Góllövők: Vittek (25.), Greško (48.), Demo (89.), ill. Strasser (3.). Játékvezető: Kassai (magyar), 4 000 néző. Sárga lap: Varga, Remy, Molitor. SZLOVÁKIA: König–Zabavník, Kratochvíl, Varga, Greško–Janočko (68. Demo), Karhan, Mintál, Michalík (46. Čech)–Vittek, Sz. Németh (84. Šesták). LUXEMBURG: Besic–Peters, Hoffmann, Schauls, Reiter–A. Leweck (61. Mannon), Cardoni, Strasser, Braun (61. Molitor), Remy–Huss (74. Ch. Leweck). Meglepően bátran kezdtek a lebecsült luxemburgiak, s már a 3. percben König hálójában táncolt a labda: egy ívelt szabadrúgást követően Jeff Strasser, a Mönchengladbach légiósa fejjel talált a hálóba. Az első félidőben gyengén futballoztak a hazaiak, játékukba rengeteg hiba csúszott. A 25. percben góllal végződött az első valamirevaló szlovák támadás: Németh Szilárd átadása után Vittek egyenlített. A gól sem nyugtatta meg Karhanékat, továbbra is gyengélkedtek. A szünetben alapos fejmosást tartott Dušan Galis, s ennek meg is lett az eredménye: alaposan feljavult szlovák együttes. Egymás után vezette támadásait, s a második játékrész elején Greško közelről megszerezte a vezetést. Nem sokkal később Varga fejesénél a vendégek kapusa már verve volt, ám a labda a felső lécen csattant. A hajrában a csereként beállt Demo állította be a végeredményt. (t-sz) KERETBE!!!VB-SELEJTEZŐK Tegnap a pozsonyi összecsapáson kívül még három vb-selejtezőre került sor –– 1. csoport: Macedónia–Örményország 3:0 (2:0), góllövők: Pandev (5.), Sakiri (38.), Sumolikovski (90.); Románia–Finnország 2:1 (0:0), g.: Mutu (50.), Petre (89.), ill. Vairinen (83.); 3. csoport: Liechtenstein–Észtország 1:2 (0:1), g.: D’Elia (48.), ill. Viikmae (31.), Lindpere (80.), kiállítva: Ritter (24. – Liechtenstein). (ú)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?