Győzelemmel búcsúzni

Pozsony. Immár tét nélküli találkozón zárja a vb-selejtezőket a szlovák válogatott Skopjében. Ugyanis az eredménytől függetlenül a harmadik helyen végez a 4. csoportban. Ez lesz Jozef Adamec edző hattyúdala a nemzeti csapat élén.

Németh Szilárd (balra) gólt szeretne lőni SkopjébenEugen Vojtišek felvétele Nem titkolja a szakvezető, győzelemmel szeretne búcsúzni: „Csalódott vagyok, mert azt hittem, hogy az utolsó percig versenyben leszünk a továbbjutásért. Kár, hogy másként alakultak a dolgok. Nehéz meccs előtt állunk, hiszen a macedónok tipikus balkáni stílusban futballoznak, gyorsak és agresszívak. Elsősorban vendéglátóként nagyon veszélyesek. Ennek ellenére bízom benne, hogy védenceim nem ijednek meg az ellenféltől. Egyértelműen nyerni akarunk. Szép lenne sikeresen befejezni ténykedésem a válogatott élén. Sajnos, Labant, Michalík, Demo és Vittek szereplésére nem számíthatok, de remélem, hogy akik pályára lépnek, teljesítik az elvárásokat” – mondta Jozef Adamec.

Tegnap különböző támadáskombinációkat és pontrúgásokat gyakoroltak a játékosok. A Middlesbrough csapatában légióskodó Németh Szilárd gyakran talált a hálóba: „Jó lenne, ha vasárnap is ilyen eredményes lennék. Kemények és erőszakosak a macedón védők, de zavarba lehet őket hozni. Sikeresen kezdtük a vb-selejtezőket, sikeresen is szeretnénk befejezni.”

A szlovákok a korábbi négy idegenbeli összecsapás közül mindössze Moldovában nyertek (1:0), Törökországban döntetleneztek (1:1), Svédországban és Azerbajdzsánban 2:0-ra kikaptak.

Bizakodva várják az összecsapást a macedónok, biztosra veszik, hogy visszavágnak a pozsonyi 2:0-ás vereségért. Pedig két kulcsemberüket nélkülözik, mert Micevski (Cottbus) és Hristov (Nijmegen) visszautasította Gjore Jovanovski vezetőedző meghívását. Ugyanis az edző nyáron italozás miatt mindkettőjüket kizárta a keretből, és a korábbi két találkozón nem is vette őket figyelembe. Többen külföldön rúgják a labdát, mint Nikolovski (Lierse), Guzelov (Donyeck) Mitreski, Maznov (Szpartak Moszkva) és Stojkov (Internazionale).

A holnap 19 órakor kezdődő mérkőzést az angol Riley irányítja, rossz hír a futballrajongóknak, hogy az Szlovák Televízió nem közvetíti a találkozót.

Az utánpótlás válogatott ma délután (15.00), röviddel a skopjei megérkezés után Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára. A Griga-legénység számára sincs már különösebb tétje a Macedónia elleni meccsnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?