Gyorsan elvérzett a DAC

<p>Negyedik tavaszi bajnokiját is elvesztette a DAC labdarúgócsapata, amely a Corgoň Liga 23. fordulójának tévés mérkőzésén 3:0-ra kapott ki Nagyszombatban.</p>

„A nagyszombatiak nincsenek a legjobb formában, de nagy rohamokkal kezdik a meccseiket” – fogalmazott Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője a mérkőzés előtt. Ugyanezt elmondhatta volna a meccs után is: a Spartak a sárgakékek ellen a 18. percben már 3:0-ra vezetett, azután viszont jó néhány ziccert elpuskázott.
A vendégek védői az első húsz percben csak keresgéltek: a helyüket a pályán, az ellenfelet, a labdát. A felsoroltak bármelyikére csak elvétve akadtak rá, így aztán zavartalanul lőhetett kapura Gašparík (gyengén), Vyskočil (Kučera védett) és Tomaček is (kapufa). Közben Copa szabálytalankodott egyet (s örülhetett, hogy csak sárgát kapott), Urbánek meg mintha kézzel ért volna a labdához a tizenhatosban, de nem lett belőle tizenegyes.
A 11. percben megszerezte a vezetést a Spartak: Procházka lőtt laposan, az alvó védők között a hálóba – 1:0. Három perccel később Adiaba ütközött a büntetőterületen belül Vyskočillal, s Vlk játékvezető ezért tizenegyest ítélt. Tomaček magabiztosan be is lőtte – 2:0. Egy percen belül Vyskočil fejelt közelről a hosszú sarokba – 3:0.
A tizenkét DAC-drukker a vendégszektorban ekkor már csak abban bízhatott, hogy nem ismétlődik meg a két évvel ezelőtti 7:0-s nagyszombati fiaskó. Nem is ismétlődött, de csak a remekül védő Kučerának és a legnagyobb ziccereket is kihagyó Tomačeknek köszönhetően, na meg annak, hogy a nagyszombatiak tényleg nincsenek a legjobb formában, és 3:0 után vissza is vettek a tempóból. A dunaszerdahelyiek a következő pozitívumokat könyvelhették el a meccsen: nem kaptak hetet, csak hármat, ők rúghatták a mérkőzés első szögletét, és Delarge-nak volt egy helyzete a 49. percben. A nagyszombati szurkolótábor a kongói csatár megmozdulását huhogással fogadta, de felhangzottak magyargyalázó rigmusok is. A bemondó sokáig szó nélkül hagyta ezt, csak egyszer figyelmeztette visszafogottan a kemény magot, hogy nem ez a módja a szurkolásnak. S hogy mi a módja a bentmaradásnak? Erre a kérdésre a DAC futballistái még nem találták meg a választ. Az olyan teljesítmény, mint amilyet Nagyszombatban mutattak, talán még a második ligában is kevés lenne. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?