Gyengélkedő szlovákok

Toronto. Három mérkőzés-ből három vereség a szlovák válogatott mérlege a jégkorong Világkupa csoportmérkőzései után. A csapat a negyedik helyen végzett és a negyeddöntőben az eddig százszázalékos Kanadával találkozik.

Amerikai csoport

Veszélyben az orosz kapu, Nagy és Demitra csatázik a védőkkelTASR-felvételSZLOVÁKIA–OROSZORSZÁG 2:5 (1:1, 0:2, 1:2); gólütők: Hossa (11.), Gáborík (46.), ill. Daciuk (9.), Kovaljov (33.), Szamszonov (36.), Jasin (46.), Ovecskin (48.); kiállítások 7:6; gól emberelőnyből: 0:0; kapura tartó lövések 15:26; játékvezető: van Massenhoven (kanadai); 18 115 néző. SZLOVÁKIA: Lašák–Ľ. Višňovský, Mezei, Lintner, Chára, Čierny, Štrbák–Zedník, Stümpel, Šatan–Marián Hossa, Demitra, Nagy–Gáborík, Cibák, Bartečko–Országh, Rast. Pavlikovský, Radivojevič. OROSZORSZÁG: Brizgalov–Goncsar, Kaszparaitisz, Havanov, Markov, Visnyevszkij, Kalinyin–Kovaljov, Kozlov, Szamsonov–Zubrusz, Jasin, Frolov–Afinogenov, Daciuk, Kovaljcsuk–Afanaszenkov, Csubarov, Ovecskin.

Ján Filc, a szlovák válogatott edzője új játékosokkal próbálta felrázni a csapatát. Kimaradt Suchý. Obšut, Hlinka helyettük Mezei, R. Pavlikovský, Čierny kapott bizonyítási lehetőséget. Lendületesen kezdett a szlovák csapat, Šatan már az első percben veszélyeztetett. A 9. percben emberelőnyből Daciuk bevette Lašák kapuját. Két perc múlva Demitra álompasszát Hossa ütötte az üres kapuba. Kiegyenlített játékkal folytatódott a második játékrész, ám a harmad közepén Kovaljov egy egyéni akciót követően ismét az oroszoknak szerzett vezetést. Majd egy, a Lašákról becsorgó koronggal növelték előnyüket. A harmadik harmad első percében Jasin volt eredményes. Gáboríknak ugyan sikerült szépítenie, de a játékot irányító és veszélyes támadásokat vezető oroszok nem engedték ki kezükből a mérkőzést. A végén a tehetséges Ovecskin is letette névjegyét, és csak az ellenfél visszafogottabb játékának, s Lašák kapus kitűnő védéseinek köszönhetően nem kapott nagyobb zakót a szlovák válogatott. Összesítve eddig gyengén muzsikál a Filc-legénység a Világkupán. A védelem hibát hibára halmoz, a csatársor láthatatlan, csak a kapusok nyújtanak elfogadhatóbb teljesítményt. Nem csoda, hogy ezek után még mindig nem szerzett pontot Szlovákia a Világkupán.

Ján Filc vezetőedző így értékelte a látottakat: „A csapat jó teljesítményt nyújtott, ám a sokadszor ismétlődő egyéni hibák újra eldöntötték a mérkőzést. Vannak azonban jelei a javulásnak...”

A csoport végeredménye:

1. Kanada 3 3 0 0 10:3 6

2. Oroszország 3 2 0 1 9:6 4

3. USA 3 1 0 2 5:6 2

4. Szlovákia 3 0 0 3 4:13 0

A Finnország–Németország negyeddöntő lapzárta után ért véget. (sita, tasr)

A negyeddöntő műsora

Kedd (Stockholm) 19.00: Svédország–Csehország.

Szerda (St. Paul) 1.00: USA–Oroszország.

Csütörtök (Toronto) 1.00: Kanada–Szlovákia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?