Gyengélkedés a Ligetben

Pozsony. Aki azt várta, hogy a hazai pályán könyörtelen, letámadásos, agresszív, kemény játékáról híres Petržalka leronhanja az Inter fiatal gárdáját, nagyot kellett csalódnia.

Pozsony. Aki azt várta, hogy a hazai pályán könyörtelen, letámadásos, agresszív, kemény játékáról híres Petržalka leronhanja az Inter fiatal gárdáját, nagyot kellett csalódnia. Ez a csapat már nem az a csapat, amelyik határozott, rámenős, hajtós és „harapós” futballozással szinte minden ellenfelének megkeserítette az életét. Ez a csapat már igyekszik játszani a labdarúgást, de ahogy tegnap délelőtt is igazolta, egyelőre csak imitálja a futballt, még nincs fazonja a játékának. Ha mindehhez hozzávesszük néhány labdarúgójának gyermeteg megoldásait, technikai hiányosságait, akkor a képlet a következő: túl szimpla az együttes játéka, támadásai könnyen kiszámíthatóak és háríthatóak. A kollektíva képtelen ziccerig kijátszani a helyzeteket. Mégis megnyerte a rangadót. Bulldog szívósságának köszönhetően.

És Pecze Károly edző csikócsapata? Megpróbálta diktálni az iramot, igyekezett változatosan és helyenként szellemesen kombinálni, de tette mindezt csak középpályán. Ahogy közeledett ligeti tizenhatos elé, úgy mentek fuccsba a támadásai, úgy váltak szertelenné és kaotikussá az akciói. Talán csak egy gyors és kecsegtető kontrájuk volt.

Lövések, lehetőségek a gólszerzésre mindkét oldalon adódtak. De ha már ezek sem lettek volna, mi marad a nézőnek? A kapusok azonban a néhány ígéretes kísérletet biztosan hárítottak. Például Hýll már az elején merész kivetődéssel hatástalanította Medveď löketét, majd Soboňa fejesét. A sárga-feketék csak távoli lövésekkel próbálkoztak, de Drobňák és Paulik labdái elkerülték a kaput. Szünet után Hýll csak nagy nehezen tudta semlegesíteni a keresztbe-kasul futkosó, állandó zavaró berepüléseket végző Suchánek labdáját, majd a 67. percben a gyors lábú csatár-középpályás „összecsomózta” az egész Inter-védelmet, Hýll mellett is elhúzta a labdát és az üres kapu hálójába lőtte. Az oldalhálóba. A játékosságban gyengébb ligetiek, ha nem is túl eszeveszett iramban és nem is valami látványosan, állandóan mentek és mentek előre, és a 81. percben gólt értek el : Šoltis lepasszolta Zvarának a szögletet, a középpályás a túlsó kapufához ívelte a labdát, s Soboňa mindenki fölé emelkedve fejelte a hálóba. Kétségbeesetten rohamozni kezdett az Inter, de csak annyit ért el, hogy a sokat szabálytalankodó Ševinskýt kiállította a bíró. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?