Gútai lépegetés a győzelmek felé

Nulla ponttal utolsók a férfi I. kézilabdaligában. Tizenkét bajnokin tizenkét vereség a mérlegük. A hétvégén újra folytatódik a pontvadászat. Mi hozhat a gútaiaknak? Elmozdulnak a nulláról?

Nulla ponttal utolsók a férfi I. kézilabdaligában. Tizenkét bajnokin tizenkét vereség a mérlegük. A hétvégén újra folytatódik a pontvadászat. Mi hozhat a gútaiaknak? Elmozdulnak a nulláról? Gőgh Péter edzővel beszélgettem.

Csikócsapatával az alapszakasz végén még találkozik a Vajnoryval és a Stupavával, majd következik az alsóházi rájátszás. A folytatás előtt pontokban gondolkodnak, vagy más céljuk is van?

Inkább a pontokat említeném, már szeretnénk szerezni néhányat. Emellett a fejlődésre is odafigyelek. Az viszont több időt igényel. Játékosaim fiatalok, fizikailag gyengék a férfiak között. Technikájuk megvan, játszani is tudnak, de az önbizalom és a fizikai erő hiányzik. Ennek próbáltunk nagyobb teret adni. Ugyanakkor az összeszokottság is fontos, és a kapusedzések szerepe is megnőtt a tapasztalathiány pótlásában.

Mi történt a téli holt idényben? Mi változott? Mire irányult a felkészülés?

Nagyban megváltozott a fiúk hozzáállása. Megmondtam nekik: döntsék el, hogy csak szórakozásból akarnak-e kézilabdázni, vagy komolyan gondolják a szereplésüket az I. ligában. Úgy vettem észre, hogy magukba szálltak, mert azóta szépen jártak edzésre, így már lehet dolgozni. Azt is tudtukra adtam, hogy én már csak irányítani fogok, a játékba nem szállok be, mint ősszel. Csütörtökön együtt edzünk a diákokkal, van mit tennem, hogy kézben tartsam a történéseket.

Változott a játékoskeret is?

Szeretnénk, ha nálunk folytatná vendégjátékon a vágsellyeiek egyik tehetsége, Marián Percze, így Patrik Moraveccel és Bandri Dániellel együtt soraikból már hárman erősítenék csapatunkat. Gondot okoz, hogy térdsérülést szenvedett Hamran Marcell, aki a legjobb góldobónk volt az eddigi küzdelmek során.

Ősszel 12 meccsen 12 vereség volt a mérlegük. Mivel zárták le ezt a fejezetet?

Nem a vereségekkel foglalkoztunk, hanem a pályán nyújtott teljesítménnyel. Hogy kevesebb legyen az eladott labda, pontosabban lőjünk… Bennünket még a meccs minősége, annak játékelemei érdekelnek elsősorban. Ebben és a hozzáállásban az idény vége felé javult a helyzet, azt kellene folytatnunk. Még itt tartunk, ezért még nem beszélhetünk a győzelmekről.

Vasárnap Pozsonyban a Vajnory vendégei lesznek. Mivel lenne elégedett?

Elvárom a csapattól, hogy végig tartsa magát, ne legyen hullámzó a teljesítmény. Ahogyan kezdik a játékot, azon a nívón folytassák is a mérkőzés befejezéséig, és bírják tartani a kialakult gólkülönbséget. Egész meccs közben ne legyen semmi kirívó a játékukban. Az influenzajárványnak nálunk is vannak áldozatai, remélem, vasárnapra mindannyian felépülnek, és legerősebb felállásban léphetünk pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?