Guminő és a részeg finnek

Zürich |

<p>A kisebb magyar-szlovák szurkolói incidenst leszámítva minden a legnagyobb rendben zajlik a svájci jégkorong-világbajnokságon, a drukkerek teljes békében buzdítják kedvenceiket.</p>

Már ha marad rá erejük: a finn szimpatizánsokkal ugyanis gyakorta megesik, hogy amire elkezdődik csapatuk meccse, addigra teljesen részegek lesznek, és a csarnok melletti erdőben ledőlnek, vagy jobb esetben valamelyik közeli étteremben szundikálnak egy nagyot.

Akik pedig még képesek járni-kelni, azok a legmókásabb kelléktárgyakkal vonulnak fel szurkolni. A nézőtéren volt már például felfújt guminő, amit nem a "használati utasítás" szerint kezeltek, hanem hevesen lengették a játékmegszakítások alatt. Az Elvis Presley-frizurás banda is nagy sikert aratott.

A vb kabalafiguráját, Coolyt, az alpesi tehenet sem kímélték. Az egyik drukker magára ragasztott egy gumiból készült löttyedt tőgyet és egy feneket, és kiírta magára - angol szóviccel élve -, hogy Not Cooly (Nem dögös).

De egyvalami mindenkinél egyforma: az alkoholfogyasztás, bármilyen mértékű is, nem vált ki agressziót. Nincs sértegetés, fizikai bántalmazás, mindenki jópofa, már ha sikerül ébren maradnia.

A leghíresebb finn szurkoló egyébként, aki ellátogatott Zürichbe, a 2007-ben Forma-1-es világbajnok Kimi Ra:ikkönen volt, akinek a beceneve éppen Jégember.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?