Gombos nélkül a szlovák teniszezők Groningenben

gombos

A sérült Gombos Norbert nélkül utazik el a szlovák férfi teniszválogatott a hollandok elleni Davis-kupa-mérkőzésre Groningenbe.

Tóth Tibor szövetségi kapitány döntése értelmében az Alex Molčan, Jozef Kovalík, Lukáš Klein, Lukáš Pokorný és Igor Zelenay összeállítású csapat áll ki Hollandia ellen Groningenben, ahol a Davis-kupa szeptemberi, 16 csapatos döntőjébe jutás lesz a tét.

„Nagyon komolyan vesszük ezt a mérkőzést, hiszen ez az egyik legfontosabb esemény a szlovák tenisz számára. A ranglistahelyezések alapján természetesen nem mi vagyunk a favoritok, de azért bizakodó vagyok. Egyértelműen a hollandok az esélyesek, egyénileg jobbak a helyezéseik, a párosuk pedig fantasztikus” – kezdte az elutazás előtti sajtótájékoztatót Miloslav Mečíř, a Szlovák Teniszszövetség elnöke.

Tőle Tóth Tibor szövetségi kapitány vette át a szót, aki gyorsan magyarázatot adott a jelen lévő újságíróknak Gombos Norbert hiányára. „Az eredeti nevezésben Gombos Norbert is szerepelt, de neki még fel kell épülnie a sérüléséből, Ausztráliában játszott utoljára (a 32 éves nádszegi teniszező az Australian Open selejtezőjének első fordulójában esett ki – a szerk.). Helyére Pokorný érkezett, és végül a fiatalok közül Peter Benjamin Privara is elutazik a csapattal, hatodikként.”

A hollandok elleni párharcra Groningenben, a Martini Plazában, kemény borításon kerül sor. A program szombaton 14 órakor kezdődik két egyes mérkőzéssel. Vasárnap 13 órától a páros meccs van műsoron, utána további két egyes következik. „Kedden délben utazunk Hollandiába. Egy multinfunkcionális sportcsarnokban fogunk játszani, ami szerdáig foglalt. Mehettünk volna ugyan korábban is, de így több értelme volt inkább hazai pályán készülni” – árulta el Tóth Tibor.

A szövetségi kapitány egyetértett Mečírrel az esélyeket illetően. „A hollandoknak erős csapatuk van, Griekspoor nagyon jó játékos, a párosuk pedig nagyon jó – utalt arra, hogy Wesley Koolhof jelenleg is vezeti a páros világranglistát. – A Davis-kupa ugyanakkor mindig kicsit más, mint egy egyszerű torna. Mindent meg fogunk tenni a jó eredményért, és ha úgy fogunk játszani, mint tavaly az olaszok ellen, és a játékosaink a képességeik határán fognak teniszezni, akkor van esélyünk a győzelemre. A páros összeállításáról már van elképzelésem, de még meglátjuk, miként alakulnak a dolgok. Mivel az egyesek rögtön a páros után következnek, egy játékos számára fizikailag és mentálisan is nehéz lehet a két meccs, ezt figyelembe kell venni.”

A holland válogatottban két top 100-as teniszezőt találni: a ranglistán 35. Botic van de Zundschulpot és az 59. Tallon Griekspoort. Alex Molčan, aki a szlovák csapat legmagasabban rangsorolt játékosa a világranglistán elfoglalt 55. helyével, tudja, mire lehet számítani tőlük. „Grieskpoorral már többször is megmérkőztem, jól ismerem őt. Nagyon jó játékos, az Australian Openen sikeresen kezdte az évet, a 3. fordulóig jutott. Botic van de Zundschulp sem ismeretlen számomra, vele tavaly meccseltem Marokkóban. Háromszor nem jött össze a válogatottal a továbbjutás hazai pályán, most miért ne sikerülhetne idegenben? Megmutattuk már korábban, hogy le tudunk győzni egy esélyesebb csapatot is. Ilyenkor úgysem számít annyira a világranglistán elfoglalt helyezés. A magam részéről igyekezni fogok megtalálni a nyerő taktikát” – összegezte az esélyeket Molčan.

Végül szóba kerültek az idegenbeli szereplés esetleges hátrányai is, de Tóth Tibor nem gondolja, hogy ezen bármi is múlni fog. „Nem hiszem, hogy ez különösebben számítana, ezek a teniszezők egyébként is rendszeresen idegen környezetben szerepelnek a tornákon” – szögezte le a szövetségi kapitány. Egy szurkolója mindenesetre biztosan lesz Molčanéknak Groningenben: a város labdarúgócsapatát erősíti a szlovák válogatott Tomáš Suslov, aki már jelezte, kilátogat az eseményre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?