Gólfelelőse nélkül utazik a DAC Trencsénbe

Krstovic

Az év utolsó idegenbeli szereplésére készül a DAC labdarúgócsapata, amely szombaton 15 órakor Trencsénben lép pályára a Fortuna Liga 18. fordulójának mérkőzésén.

Az őszi szezon vége felé jelentősen megnövekedett a DAC-szurkolók érdeklődése csapatuk bajnoki mérkőzései iránt. A szombati, Spartak elleni rangadó a szezon nézőcsúcsát hozta a MOL Arénában, Trencsénben pedig az idei idegenbeli nézőszám is borítékolhatóan rekordmagas lesz.

Sok szurkoló utazik

A DAC már szerdán közölte, hogy a trencséniek által biztosított 316 vendégjegy kivétel nélkül gazdára talált, így a klub további belépőjegyeket kérvényezett, a trencséni menedzsment pedig elfogadta a kérést.

A klub által indított ingyenes szurkolói buszok már megteltek, de a DAC honlapjának tájékoztatása szerint az egyénileg kiutazó szurkolók a stadionba való belépésnél ingyen vehetik át a meccsjegyet.

„A védekezésben egységesnek és összetartónak kell lennünk, gyorsan reagálni a labdavesztések után és természetesen a labdaszerzést követően gyorsan kell támadnunk és jól kihasználnunk az üres területeket. Érezzük a szurkolók támogatását, ami nagyban segít nekünk, és reményeink szerint ez holnap is így lesz. Remélhetőleg tényleg sikerül nekik örömet okozni a lelkesedésünkkel, összetartásunkkal, csapatjátékunkkal, futómennyiségünkkel és az eredménnyel isˮ – idézi Adrián Guľa vezetőedzőt a dunaszerdahelyi klub hivatalos oldala. Guľa elárulta azt is, csapata három edzést is abszolvált műfűves pályán, hogy játékosai hozzászokjanak a trencséni pálya borításához.

Krstovic nélkül

A szombati mérkőzésre Nikola Krstovic nélkül állnak ki a sárga-kékek. A montenegrói gólvágó, miután szombaton megszerezte a mindent eldöntő gólt a nagyszombati Spartak ellen, levetette mezét a gól ünneplése közben, így begyűjtötte ötödik sárga lapját és most egymeccses eltiltását tölti. Rajta kívül Moumou betegség, Balic pedig sérülés miatt hiányzik majd Trencsénben, a keret többi tagja egészséges.

A tabella hetedik helyén álló trencséniek egyelőre kiszámíthatatlanul szerepelnek a szezonban. Az első három fordulóban csak egy pontot szereztek (a DAC volt trénere, Peter Hyballa két mérkőzés után felmondott). Ezután jobb formába került a csapat, de a teljesítménye azóta is hullámzó, Marián Zimen védencei az utóbbi három fordulóban csak két pontot gyűjtöttek. Ami miatt viszont bizakodhatnak, hogy augusztus végén hátrányból felállva 2:1-re győzni tudtak Dunaszerdahelyen, a szezon első egymás elleni meccsén.

A találkozót a Markíza fizetős platformja, a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Gemzický lesz.

A hétvégén rendezik a labdarúgó Fortuna Liga utolsó teljes őszi fordulóját, a DAC-ra azonban vár még egy hazai mérkőzés a rózsahegyiek ellen. Fontos információ, hogy a találkozót az eredeti dátum (november 18.) helyett hat nappal később, november 24-én pótolják, hogy ne a válogatottszünetre essen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?