Glasgow-ban is folytatná sorozatát a Juve

<p>Ma este (20.45) a nyolcaddöntő két mérkőzésével megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Valenciában a csillagokkal teletűzdelt Paris St. Germain, a Celtic glasgow-i oroszlánbarlangjában pedig a Juventus vendégeskedik.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A katari tulajdonban levő PSG az 1994/ 1995-ös szezon óta először jutott be a tizenhat közé, akkor egészen az elődöntőig menetelt. Carlo Ancelotti csapata jó formában várja a meccset, utóbbi négy bajnokiját megnyerte, és hatpontos előnnyel vezeti a tabellát. Zlatan Ibrahimovic, az együttes legnagyobb sztárja 21 találattal magabiztosan áll a góllövőlista élén. A januárban igazolt David Beckham még nincs olyan fizikai állapotban, hogy pályára lépjen. Ancelotti a pénteki, Bastia elleni bajnokin több ászát pihentette, így Ibrahimovic, Lavezzi és Matuidi csak a hajrában jutott szóhoz, de így is simán nyertek (3:1).

Ezequiel Lavezzi, párizsiak argentin csatára tart a Valenciától: „Gyors és technikás játékosok alkotják a spanyol csapatatot, akiknek jelentős tapasztalatuk van a Bajnokok Ligájában. A csoportkörben jól játszottunk, de a kieséses szakaszban már minden hiba végzetes lehet.”

A spanyol alakulatnak a Bajnokok Ligájában jól megy hazai pályán, 2010 szeptemberétől kilenc meccsen veretlen, ráadásul francia ellenféllel szemben mind a nyolc összecsapását megnyerte.

„Nagyon erős csapata van a PSG-nek, több világklasszis is játszik náluk. Az utóbbi időben rengeteg pénzt költöttek erősítésekre, ez meg is látszik Ibrahimovicék teljesítményén. Csak úgy van esélyünk a jó eredmény elérésére, ha valamennyien kihozzuk magunkból a maximumot” – jelentette ki Joao Pereira, a Valencia védője.

A vendégeknél Beckham mellett sérülés miatt hiányzik két brazil, a hátvéd Thiago Silva, valamint a középpályás Thiago Motta.

A Celtic legutóbb 2001-ben került össze a BL-ben a Juventusszal, akkor a skótok a torinói 2:3 után odahaza 4:3-ra nyertek. Igazi oroszlánbarlangnak számít a Celtic otthona a BL-ben, hiszen 23 meccsből mindössze kettőn szenvedtek vereséget, mindkétszer a Barcelona bizonyult jobbnak náluk. Tavaly ősszel viszont a lelkes zöld-fehérek hatalmas meglepetésre 2:1-re legyőzték Messiéket. A hatvanezer fanatikus skót szurkoló fantasztikus hangulatot teremt kedvenceinek.

„Számomra a Juve legyőzése még nagyobb fegyverténynek számítana, mint a Barca skalpja – nyilatkozta Victor Wanyama, a skótok középpályása. – Ezzel nagy lépést tennénk a továbbjutás felé.”

Neil Lennon, a Celtic mestere az Invernesszel vívott bajnoki főpróbán (3:1) tartalékcsapatát szerepeltette, így a kulcsemberei pihenten várják a mai derbit.

Bravúros sorozattal dicsekedhet a Juventus, amely az európai kupákban immár zsinórban 16 meccsen nem szenvedett vereséget.

„Tudjuk, rendkívül jó képességű együttessel találkozunk, amely főleg vendéglátóként nagyon veszélyes. Nagyon kemény meccs vár ránk, de jól felkészültünk. Biztosra veszem, hogy Glasgow-ban sem szakad meg a veretlenségi sorozatunk” – mondta Andrea Barzagli, a torinói gárda védője. Antonio Conte vezetőedző sérülés miatt nem számíthat Giorgio Chiellini és Paolo De Ceglie játékára. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?