Geri első pontja edzőként

<p>Először szereztek pontot a rimaszombatiak a szenci SFM otthonában: a 22. forduló péntek esti mérkőzése gól nélküli döntetlennel végződött. A vendégeket irányító Geri Gergelynek ez volt az első pontja edzőként.</p>

Az anyagi gondokkal küzdő klubokkal teli II. ligában megszokott, hogy minden félévben szinte teljesen kicserélődnek a csapatok, új kollektívát kell építeni. A rimaszombatiak már évek óta így próbálnak helytállni, a körülményekhez képest nagyon eredményesen. Ezen a télen ugyan elhagyta a csapatot Karol Praženica vezetőedző és több játékos is, de az edzői karrierjét csak most kezdő Geri Gergely irányításával új gárda kezd alakulni Gömörben.

A tavaszi idénynyitón a Podbrezová ellen sokszor csak futott a labda után a társaság, egy héttel később Szencen azonban húsz perc gyengébb játék után kezdtek a rimaszombatiak magukra találni, s már jóval összeszedettebb együttes benyomását keltették. A szenciek ugyan mezőnyfölényben futballoztak, és több helyzetük is volt, ezeket viszont nem tudták értékesíteni, így a gömöriek aranyat érő egy pontot szereztek az SFM otthonában, ahonnan korábban mindig üres kézzel tértek haza.

Andrej Štellárt, a hazaiak vezetőedzőjét nem is tudtuk megszólaltatni a mérkőzés után: a klubvezetés azonnal rögtönzött gyűlésre hívta be. A tréner később a sportnapilapnak azt mondta, a rimaszombatiak ellen csapata jobban játszott, mint egy héttel korábban Dubnicán, de míg ott belőtte a helyzeteit, s ezzel 3:0-ra megnyerte a meccset, hazai pályán nem tudott a hálóba találni.

A rimaszombatiaknak nem voltak nagy helyzeteik, de a gól nélküli döntetlennel elégedettek voltak. „Tudtuk, hogy az SFM nem könnyű ellenfél, de bíztam a csapatomban, abban, hogy ha bátrabban fognak játszani, mint otthon a Podbrezová ellen, akkor pontot szerezhetünk. Ez a csapat első tavaszi pontja, számomra is az első pont edzőként, a játékosokon is látszik, hogy kezdenek összeszokni, összerázódni. Ennek nagyon örülök” – nyilatkozta a lefújás után a 37 éves Geri, akinek ez az első komoly edzői megbízatása. Az egykori középhátvéd játékosként is sok szezont lehúzott Gömörben, s második otthonának tartja Rimaszombatot: „Szeretem ezt a klubot, ismerem a működését, tudom, mik a gondok, ismerem a játékosokat. Ebből a szempontból könnyebb dolgom van, mert nem egy új környezetbe kell beleszoknom. Rimaszombatban töltöttem játékos-pályafutásom végét, most ott edzősködöm. Egyáltalán nem fogom bánni, ha 20 évet leszek a klubnál, mint Ferguson Manchesterben.” (bt)



 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?