Garamkálnai győzelem kettős emberelőnyben

Aranyosmarót. |

<p>Foghíjas kerettel, tartalékok nélkül érkeztek a vendéglátó garamkálnaiak a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának 15. fordulójából az aranyosmaróti műfüves pályán pótolt mérkőzésre.</p>

A problémák ellenére begyűjtötték a három pontot a végjátékban két piros lappal is tarkított összecsapáson.

Rakétarajtot vettek, már az első percben vezetést szerezhettek volna a hazaiak. Pleva elfutása és pontos beadása után P. Gabaš lövése a kapufán csattant. Tíz perc elteltével a bánkesziek átvették a játék irányítását, többször is túljártak a nehézkesnek tűnő hazai védők eszén. A 25. percben harminc méterre a garamkálnaiak kapujától szabadrúgáshoz juttottak a vendégek: P. Palacka mesterien emelte át a sorfalat, a labda a tehetetlen Guťan mellett a hálóban landolt - 0:1. Ezt követően még P. Šimunek és M. Vittek puskázott el egy-egy góllal kecsegtető lehetőséget. Bár fordulás után az erős szél a vendégeknek kedvezett, mégis a hazaiak kerültek fölénybe.
Először Pleva két méterre a kaputól, majd P. Gabaš a büntetőrúgást jelző pontról durrantott mellé. Negyed órával a befejezés előtt fordult a kocka. Pleva kiválóan helyezkedett, Mráz mellett a bal sarokba rúgta a labdát - 1:1. A hajrában felgyorsultak a történések. Előbb P. Palacka törlesztésért kapott piros lapot, majd a csereként beállt Hlavatý (megsértette a játékvezetőt) négy percnyi játék után mehetett zuhanyozni.

Amikor már úgy tűnt, hogy mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, a hazaiak kicsikarták a győztes találatot. Míg a kettős emberhátrányban is gólra törő vendégek Tchor esését követően büntetőt követeltek, P. Gabaš egyéni akcióból megszerezte a győzelmet jelentő gólt - 2:1.

KALNÁ NAD HRONOM-BÁNOV 2:1 (0:1). Góllövők: Pleva (75.), P. Gabaš (89.), ill.: P. Palacka (25.). Játékvezető: Páleník, 60 néző. Piros lap: P. Palacka (80.), Hlavatý (89.).

KALNÁ N/HR.: Guťan-Hrnčiar, R. Gogora, Sakoš, Hajtó, Juhász, Biely, Csontos, P. Gabaš, Pleva, Varga.
BÁNOV: Mráz-Mazúch, A. Šimunek, Sádecký, Valachovič, Poláček, Miček, Tchor, P. Palacka, M. Vittek (85. Hlavatý), P. Šimunek (89. Hatala). (áb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Jozef Belfi (Kalná n/Hr.): „Jó iramú mérkőzésen, lelkesedésünknek köszönhetően vert helyzetből sikerült fordítani. Győzelemmel zártuk az idényt, két hellyel előbbre kerültünk a tabellán.“
Štefan Haulík (Bánov): „Az idényzárón minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket, a szerencse azonban elpártolt tőlünk. A játékvezető sorozatos tévedései nagyban befolyásolták a találkozó kimenetelét, végeredményét.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?