Gail Devers ötödik olimpiája

Sacramento/Budapest/Pozsony. A kétszeres olimpiai bajnok Gail Devers nyerte a 100 m-es női gátfutást az Egyesült Államok atlétikai válogatójának utolsó napján, így a 37 éves sprinter ötödik olimpiájára készülhet. A kiváló atléta csak célfotóval, 12,547 másodperccel győzött Joanna Hayes (12,549) előtt.

Shawn Crawford (középen) a sacramentói válogatón 19,99 mp-cel biztosan nyerte a férfi 200 méteres síkfutást Justin Gatlin és Bernard Williams (balról) előttReuters-felvételA zárónapon több kiváló eredmény is született. Az ex-világcsúcstartó rúdugró Stacy Dragila a 4,75 m után megpróbálkozott a 4,89 méteres világrekord magassággal, sikertelenül. A 100-on harmadik Shawn Crawford 19,99 mp-cel biztosan nyerte a férfi 200-at, ugyanezen a távon a nőknél a mindössze 18 éves Allyson Felix a világ idei második legjobb eredményével (22,28 mp) diadalmaskodott. A 100-on második, doppingolással vádolt világbajnok, Torri Edwards, akinek tegnap kellett megjelennie a szövetségi meghallgatáson, ez utóbbi számban harmadikként ért célba.

Hernandez kimaradt

Skaliczki László, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 15 játékost, akikre számít az olimpián. A korábbi bő keretből kimaradt a másfél hónapja honosított kapus, Hernandez Vladimir, illetve Sándor Ákos. A 15 fős keret – kapusok: Fazekas Nándor, Szathmári János, mezőnyjátékosok: Harsányi Gergő, Mocsai Tamás, Laluska Balázs, Nagy László, Mezei Richárd, Gál Gyula, Lendvay Péter, Császár Gábor, Pérez Carlos, Díaz Ivo, Ilyés Ferenc, Pásztor István, Iváncsik Gergő.

Ismertek a jutalmak

A Szlovák Olimpiai Bizottság nyilvánosságra hozta, mekkora jutalomra számíthatnak azok a sportolók, akik sikeresen szerepelnek az olimpián. Az egyéni versenyszámokban első helyen végzők markát 2 millió korona üti, az ezüstérmesek 1 millió, a bronzérmesek 600 ezer, a negyedikek 300 ezer, az ötödikek 150 ezer, míg a hatodikok 100 ezer koronát kapnak. Amennyiben két, három vagy négytagú egységek diadalmaskodnának, 2 millió 400 ezer korona lesz az összjutalom.

Panaszt tesz mellőzése miatt

A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul Patrick Johnson ausztrál sprinter, mivel nem nevezték 100 és 200 méteren az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpiára. A 30 esztendős futó ezt azután jelentette be, hogy hazája szövetségének független bírósága elutasította panaszát. Tavaly Johnson 9,93-mal első ausztrálként ért el 10 másodperc alatti eredményt 100 m-en. Hosszú sérülése miatt azonban az olimpiai válogatón nem tudta magát beverekedni a csapatba, és a szövetség csak a 4x100 m-es váltóra jelölte.

Henin-Hardenne indul?

Elképzelhető, hogy mégis pályára léphet az olimpián Justine Henin-Hardenne, a belgák világranglista-vezető teniszezője. A játékos április óta vírusos betegséggel küszködik, s azóta csak a francia bajnokságon indult. „Justine sokkal jobban érzi magát, bár egy vírusnál soha nem lehet tudni” – mondta edzője, Carlos Rodriguez. Annyi biztos, hogy tanítványa a játékok előtt nem indul egyetlen versenyen sem. (mti, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?