FUTBALLKRÓNIKA

Jutalomkirándulás Egerbe
A tajti sportvezetőknek sok fejfájást okoz a területi labdarúgó szövetségnek az a döntése, mely szerint minden I. osztályban szereplő klubnak két korosztályos csapattal kell szerepelnie.

Jutalomkirándulás Egerbe

A tajti sportvezetőknek sok fejfájást okoz a területi labdarúgó szövetségnek az a döntése, mely szerint minden I. osztályban szereplő klubnak két korosztályos csapattal kell szerepelnie. A környező járásokban erre nincs példa „Ez nemcsak azért nehéz, mert kevés a gyerek a környéken, hanem a nagy távolságok miatt is” – mondta Pál László klubelnök, s hozzátette, előfordult olyan eset, hogy a három gárda három különböző helyre utazott. A legtávolabbi ellenfél a 108 km-re fekvő Muráň csapata. A tajtiak az idegenbeli találkozókra saját busszal utaznak, amelyet időnként bérbe is adnak, s így egy kis pénzt is hoz a konyhára. Ennek is köszönhetően a játékosok minden évad végén részt vehetnek egy kiránduláson. „Általában Párkány vagy Eger az úti cél, idén a magyarországi városban tölthetnek el egy napot a játékosaink, akiket hozzátartozóik is elkísérhetnek a jutalomútra” – tudtuk meg a sportvezetőtől. (bt)

Básti Sándor, az örökifjú sportember

A tajtiak egy örökifjú sportkedvelő lakossal is büszkélkedhetnek. Básti Sándor jövő áprilisban tölti be 60. életévét. Húsz éve még maga is aktívan futballozott, középpályásként osztogatta a jobbnál jobb labdákat a csatároknak, majd a község korosztályos csapatainál edzősködött. Öt évvel ezelőtt pedig engedett egy fiatal kollégája rábeszélésének, s ötvenöt éves fejjel elindult a kassai maratonon. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően azóta is minden évben részt vesz a rangos sporteseményen, és számos fiatalabb sportolóval felveszi a versenyt a 42 kilométeres távon. (bt)

Rangadók a gömöralmágyiak ellen

Minden régiónak megvan a maga rangadója, Medvesalján ezt a címet a tajtiak és a gömöralmágyiak összecsapása viseli. Az elmúlt évadban e párharcokban a vendégcsapatok voltak sikeresebbek. Az almágyiak 3:2-re győztek Tajtiban, Pataki József védencei azonban visszaadták a kölcsönt, s idegenben 5:1-re diadalmaskodtak. A két falu azonban csak a pályán vetélkedik egymással, a zöld gyepen kívül példaértékű a klubok közötti együttműködés. A gömöralmágyiak ugyanis a tajti gárda buszával járnak idegenbeli mérkőzéseikre. Ehhez alkalmazkodik a sorsolás is, a tajtiak és az almágyiak ugyanis felváltva játszanak idegenben. (bt)

Nemsokára címeres mezben

Tajtiban szeretnék minél kellemesebbé tenni a szurkolók és a játékosok számára a meccs pillanatait, a közeljövőben tervezik az öltözők és a szociális helyiségek felújítását is. A futballistáknak új felszerelés is jár. Molnár Gyula polgármester elmondta, a gárda mezét a község címerével (egy ekevasat tartó griffmadár) díszítik fel. „A címert még a 17. század végén adományozta a község nemesi családjának III. Ferdinánd. A griff eredetileg kardot tartott, de mivel a térségben később sem a harc, hanem a mezőgazdasági tevékenység volt a meghatározó, az új címerben az ekevas kapott helyet” – tudtuk meg a polgármester történelmi visszatekintéséből. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?