Fülöp- és Geröly-diadal az idénynyitón

fogathajtás

Huszonhárom fogat versenyzett a nyolc viadalból álló idei dél-szlovákiai fogathajtó-sorozat idénynyitóján. 

„Előtte nagyon tartottunk attól, hogy milyen idő lesz, végül, mire elkezdődött a verseny, elállt az eső. Jó hangulatban folytak az események, mindenki jól érezte magát. Akadályhajtásban a győrségi Fülöp Zsolt jó idővel győzött. Mögötte a feketenyéki Gasparovics Kiara lett a második, negyedikként pedig az alsószeli Kajos Vivien végzett. A két lány lepipálta a dél-szlovákiai férfiakat – újságolta Vankó Imre házigazda, aki szintén hajtott. – Vadászhajtásban a gencsapáti Geröly Tibor győzött, régi harcos, jól hajt, a C kategóriában volt már magyar bajnok is. Nekem nem úgy sikerült a verseny, ahogyan szerettem volna. Nem tudtam jobban helytállni, mindkétszer csak kilencedik lettem. Előbb húztam egy labdát, aztán kettőt. Aki kettő labdát lever, annak már nincs esélye. Már elmúlt az az idő, amikor ennyi hibával még az élmezőnyben lehetett maradni. Manapság már hibátlan pályával lehet csak a sikerre gondolni, annyira jók a versenyzőink.” Rajta kívül még három szeli hajtó volt a mezőnyben: Szabó János Felső-, Kajos Sándor és Vivien Alsószeliből. Na és a két falu polgármestere, de egyikük sem győzött a polgármesterhajtásban. Abban Nagymácséd első embere Lancz István volt a legjobb, két szeli polgi előtt. 

Érdekes

A NYOLC VERSENYBŐL ÁLLÓ 2019-ES DÉL-SZLOVÁKIAI SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁSA

Felsőszeli – kétfordulós akadályhajtás egyszeri összevetéssel (18 induló): 1. Fülöp Zsolt (Győrségi LE) 350,98 (0,28), 2. Gasparovics Kiara (GG Rancs, Feketenyék) 354,69 (1,85), 3. Geröly Tibor (Fönix LE Gencsapáti) 325,81 (3).
Vadászhajtás (12): 1. Geröly Tibor 82,34, 2. Kolozsi János (Zsigárd) 87,28, 3. Cserge Igor (Dunatőkés) 88,13.
Polgármesterhajtás (5): 1. Lancz István (Nagymácséd), 2. Dobosy Pál (Felsőszeli), 3. Kovács Lajos (Alsószeli).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?