Fradi–Újpest: mennyi érdekesség!

Budapest |

<p>Hat gólt hozott a Ferencváros&ndash;Újpest mérkőzés a labdarúgó NB I-ben, de a nézőszám lehetett volna magasabb, és a védők is teljesíthettek volna jobban.</p>

Érdekesen alakult a 10. forduló nagy derbije: a Ferencváros és az Újpest mérkőzése. A 3:3-as döntetlent hozó rangadón látszott, hogy nem világverő csapatok találkoznak egymással, de az NB I-hez szokott szem számára abszolút elfogadható volt a tempó és a játék színvonala. Csak a nézőtérről hiányzott kábé tízezer ember: a meccset 11 760 drukker látta a Groupamában (ez így is szezonrekord). Ha azt vesszük, hogy az új Fradi-stadionban a két csapat első rangadójára 21 217 néző volt kíváncsi 2014 őszén, akkor nagy a visszaesés.

A derbi érdekességének számít az is, hogy itt született meg a magyar labdarúgó élvonal hetvenezredik gólja. Korábban ezt a statisztikai adatot jobban számon tartották, 1986-ban a magyar élvonal ötvenezredik gólját megszerző játékost (Zsupos Attila, Debrecen) a Népsport szerkesztősége trófeával jutalmazta – emlékeztet rá Vitos György, szegedi sporttörténész. A jubileumi hetvenezredik gól egyébként Pávkovics Bence öngólja volt: a fiatal védő Marco Djuricin lövésébe tette bele a lábát szerencsétlenül.

A hatvanezredik NB I-es gól egyébként Kenesei (Krisztián) nevéhez fűződik.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"248078","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Jut eszünkbe, mennyi érdekességet láttunk a meccsen! Rögtön az első gólnál feltűnő volt, hogy a teljes újpesti védelem milyen szép díszkíséretet ad Djuricin szólójához (1:0), majd Dibusz Dénes vetődött el komoly fáziskéséssel Diarra lövésére (1:1). A másik oldalon is akadt kirívóan gyenge kapusmozdulat: Leandro szabadrúgásánál Balajcza Szabolcs vetődött el úgy, mintha soha nem akarna földet érni (ezzel lett 2:3). A labdába azért belepaskolt, de „csak a kapuba tudta segíteni a játékszert”. Ehh. S a végén Pávkovics öngólja (3:3). Felrémlettek a hatvanas évek gólgazdag rangadói, illetve az ezeket a mérkőzéseket harminc-negyven évvel később kísérő kommentárok az egykori szereplők részéről. „De a közönség legalább szórakozott”, ugye?

Egy bekezdés pedig a derbi sportszakmai részét illetően. Ez Djuricin nagy meccse volt, az osztrák csatár kifejezetten jól futballozott, s ami még ennél is fontosabb: sütött róla, hogy átérezte a derbi fontosságát. Mintha az őt ért jogos kritikákat az Újpest elleni teljesítményével szerette volna megcáfolni – ez a mentalitás nagyon hiányzik a magyar pályákról. Kiváló, technikás focit láttunk a 21 éves Souleymane Diarrától, a mali származású, higanymozgású légiós többször is megkavarta a fradisták védelmi vonalait. Igaz, ezek a védelmi vonalak igencsak meggyengültek az elmúlt években, ma már a Pavlovic-Mateos kettőst sírja vissza mindenki, noha őket sem emlegetik majd ősfradistaként a klub fanatikusai. De legalább jó védők voltak.

A forduló játékosa: Marco Djuricin (FTC)

Természetesen Djuricin volt a forduló legjobbja, hiszen ő volt a rangadó legjobbja is. Az első gólt ő lőtte, a harmadiknál pedig az ő centerezése után vágódott az újpesti kapuba a labda. Kezd beindulni, talán nem volt véletlen, hogy két évvel ezelőtt 17 góllal zárta grazi szezonját a Sturmnál.

A cikk a www.focitipp.hu oldalon is megjelent.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?