Forma-1 - folytatódik a dráma

Magny-Cours |

<p> </p>
<p style="line-height: 150%;"><span style="font-size: 14pt; line-height: 150%;">Ha Bernie Ecclestone fenyegetésének hinni lehet, akkor utoljára veri fel a nyugalmas, minden nagyvárostól távol eső francia táj csöndjét az őrjítő motorzaj. A Forma–1 nagyhatalmú ura ugyanis Párizsba költöztetné a versenyt. Erre azonban legkorábban csak 2010-ben kerülhet sor.<o:p></o:p></span></p>

Egy nagyon-nagyon hosszú széria szakad meg ezzel, hiszen ez már a 93. Francia Nagydíj, és ne feledjük, hogy francia földön rendezték a világ első hivatalos autóversenyét is, 1894-ben a Párizs-Rouen túrát.

Nem egész 12 évvel később pedig már hivatalosan Francia Nagydíj lett a futam neve. Magny-Cours nagyon ellentmondásos pálya. Szinte minden kanyartípus megtalálható rajta, jellegzetes a két, rendkívül gyors sikán, melyeken akár 250 km/órás sebességgel száguldanak előzési pont is akad, nehéz megtalálni az optimális ütemet. Ezért a versenyzők némelyike, mint például az újdonsült futamgyőztes, Robert Kubica is, szereti, az idősebbek, mint Giancarlo Fisichella, aki csúnyát bukott itt, ki nem állhatják. A mérnökök számára sem egyszerű jó beállításokat találni, hiszen a tükörsima, kitűnő minőségű aszfalt nagyon érzékeny a hőingadozásra. Minden szem a Kanadában hibázó Lewis Hamiltonra szegeződik majd, hiszen 10 helyes rajtbüntetése magában hordozza az izgalmas verseny csíráját. A Ferrari is ki akarja majd használni a lehetőséget és ismét az élre akar állni. Räikkönen lecsúszott a vb-pontverseny 4. helyére, Massa pedig rendkívül motivált. De vigyázniuk kell. Robert Kubica és a BMW Damoklész kardjaként lóg majd fejük felett. (Vályi István)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?