Fokozottabb biztonság

Pozsony. A napokban tért haza Salt Lake Cityből, a 2002-es téli olimpia színhelyéről a SZOB küldöttsége. Alig három hónappal a játékok kezdete előtt utolsó terepszemlén vett részt. Július Dubovský, a seregszemle szlovák törzskarának vezetője tapasztalait megosztotta az újságírókkal is.

Pozsony. A napokban tért haza Salt Lake Cityből, a 2002-es téli olimpia színhelyéről a SZOB küldöttsége. Alig három hónappal a játékok kezdete előtt utolsó terepszemlén vett részt. Július Dubovský, a seregszemle szlovák törzskarának vezetője tapasztalait megosztotta az újságírókkal is. Munkatársaival együtt találkozott a szervezőbizottság számos tagjával, továbbá Peter Šťastnýval, aki nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy minél több szlovák NHL-es korongozó játszhasson a selejtező tornán. „Az olimpiai fal- szálláshelyén egy egész emeletet tartalékolnak számunkra. Nincs kétségem afelől, hogy a szobák ne felelnének majd meg a profi jégkorongozóinknak is. Ők örülnek a részvételnek, még ha az NHL-csillagai is” – állítja Dubovský.

A másfél millió lakosú Salt Lake Cityben Lillehammer és Nagano után 3. téli olimpiáján indul Szlovákia. A játékok idején ismét nyílik Szlovák Ház, az ország zászlaját ünnepélyesen február 6-án vagy 7-én emelik az árbócra. „Alaposan készülnek az amerikaiak. Salt Lake Cityben már az olimpia hangulata uralkodik. A korábbi hetek bizonytalansága ellenére mindenképpen megrendezik a seregszemlét. Nagyon megörvendeztette a szervezőbizottságot, hogy a sportolók írásos nyilatkozatokban is támogatják a játékok megrendezését. Hivatalosan a NOB-ban senki sem kérte, hogy a háborúban lévő ország (USA) ne rendezze meg a sportolók legnagyobb téli versengését. Arról értesültünk, hogy fokozottabb biztonsági intézkedéseket foganatosítanak az esemény idéjére. Erről a napokban tájékoztatják a küldöttségek képviselőit, de aligha árulják el, milyen lépésekről lesz szó. Érthető az óvatoskodás, hisz roppant kényes területről van szó” – fejezte be tapasztalatai összegzését Dubovský. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?