Fináléban a Slovan

Pozsony. Az Ondrej Nepela Téli Stadionban bonyolították le a jégkorong Kontinentális Kupa-elődöntő L-csoportjának küzdelmeit. A várakozásnak megfelelően a házigazda Slovan már a második játéknapon kiharcolta a fináléba jutást. Kitett magáért a Dunaferr is, a magyar bajnokcsapat kétszer is döntetlenezett.

Rataj, a Slovan csatára veszélyezteti a kijeviek kaujátTASR-felvételDUNAFERR–VILLACH 3:3 (1:1, 0:1, 2:1), büntető ütésekkel 2:3. Gólütők: Borsos (10.), Erdősi (49.), Baláž (55.), ill. Hinks (17., 48.), Herzog (34.). A találkozót 200 néző előtt az orosz Zaharov vezette. Kiállítások 5:6, gól emberelőnyből 0:0. DUNAFERR: Halmosi–Horváth, Tokaji, Gebei, Vargyas, Vas, Szélig–Peterdi, Baláž, Ladányi–Sándor, Kaszala, Bali–Orsó, Erdősi, Borsos. Sokkal jobban játszottak a magyarok, mint a nyitónapon, amikor is 6:2-re kikaptak a házigazda Slovantól. Az első harmadban a dunaújvárosiak sorra hagyták ki a helyzeteket, majd feljöttek az osztrákok, s kétgólos előnyre tettek szert. A hajrában azonban kiegyenlített a Dunaferr. Dušan Kapusta a dunaújvárosiak szlovák edzője: „Sokkal jobban játszottunk, mint a Villach, lehetőségeinket azonban nem tudtuk gólokra váltani. Fergeteges hajránknak köszönhetően megmentettük az egyik pontot. Elégedett vagyok a döntetlennel.”

SLOVAN–KIJEV 6:2 (2:1, 3:0, 1:1), büntető ütésekkel 2:3. Gólütők: Šafařík (1.), Kuľha (18.), Macho (26.), Rataj (40.), Kapuš (40.), Seman (43.), ill. Krikunyenko (11.), Donyika (50.). A találkozót 5000 néző előtt a finn Henrikssen vezette. Kiállítások 8:8, gól emberelőnyből 1:2. SLOVAN: Rybár– Šafařík, R. Sloboda, V. Vlk, Jendek, Seman, Javín–Rataj, Hurtaj, Junas– Hudec, Lipiansky, Kapuš–Kuľha, Halaj, Macho–Benda, Mrena, Pavličko. Már a 24. percben vezetést szereztek a kékek, de ezután feljöttek az ukránok és sokáig kiegyenlített volt a mérkőzés. A második harmadban aztán rákapcsolt a Slovan és biztosan nyert. Miroslav Miklošovič, a Slovan másodedzője: „Elégedettek lehetünk, hiszen már a zárónap előtt kiharcoltuk a döntőbe jutást. A mérkőzés második felében jól használtuk ki helyzeteinket.”

KIJEV–DUNAFERR 4:4 (2:1, 0:2, 2:1), büntető ütésekkel 3:2. Gólütők: Valjulin (9.), Mlincsenko (17., 52.), Bobrovnyikov (60.), ill. Ladányi (16., 37., 39., 55.). Az összecsapást 150 néző előtt az orosz Zaharov vezette. Kiállítások 5:7, gól emberelőnyből 2:1. A mérkőzés hőse az ellenállhatatlanul hokizó, mesternégyest elérő Ladányi Balázs volt. Az ukránok 40 másodperccel a befejezés előtt emberelőnyből egyenlítettek. Dušan Kapusta: „Remek teljesítményt nyújtott a csapat, csak hát hadilábon álltunk a szerencsével. A magyar jégkorongsport jelesre vizsgázott a pozsonyi tornán.”

A tét nélküli Slovan–Villach meccs lapzárta után ért véget.

1. Slovan 2 2 0 0 12:4 4

2. Kijev 3 1 1 1 12:12 3

3. Dunaferr 3 0 2 1 8:13 2

4. Villach 2 0 1 1 5:9 1

A pozsonyiak a Kontinentális Kupa döntőjében (két négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek) Milánóban lépnek jégre, január 10-én a Jokerit Helsinkivel, ha továbbjutnak, akkor egy nappal később a másik csoport győztesével találkoznak. A fináléra január 12-én kerül sor Milánóban. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?