Fináléban a magyarok

Long Beach. A világbajnok, olimpiai címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott minden különösebb gond nélkül legyőzte Görögországot a Világliga Szuperdöntőjének elődöntőjében, az egyesült államokbeli Long Beachben.

Ma hajnalban magyar–szerb Világliga-döntő volt a Long Beach-i, olimpia előtti pólórandevún(Reuters-felvétel) Kemény Dénes legénysége – közép-európai idő szerint ma haj-nalban – az olaszok ellen diadalmaskodó, Európa-bajnok Szerbia-Montenegró csapatával mérkő-zött az elsőségért.

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 10:5 (2:0, 3:2, 3:3, 2:0), a magyar gólszerzők: Kásás és Kiss G. 3-3, Madaras, Fodor, Steinmetz B., Molnár 1-1. Kásás Tamás és Kiss Gergely, valamint a remekül védő Szécsi Zoltán kapus vezérletével végig vezetve, magabiztosan nyert a magyar csapat a fáradtan mozgó, erőtlen támadásokat vezető görögök ellen. Az első negyed viszonylag eseménytelenül telt, leszámítva persze Molnár sikeres svédcsavarját Kiss Gergő passzából, amely után Kiss maga is betalált. A második játékrészben is csak egyszer kerültek egygólos közelségbe a görögök, a vége már három volt, ami a harmadik negyed végére is megmaradt, s az utolsó kilenc percben már ismét csak a magyar együttes lőtt gólt. „Az utolsó mérkőzésünk óta közel egy hét telt el, így egy kicsit álmosan kezdtünk, a meccs elején keményen meg kellett küzdenünk a gólokért, a védelmünk ugyanakkor jól működött. Naponta hét órát edzünk, ennek fényében az ötgólos siker remek eredmény. A döntő nehéz összecsapást ígér!” – mondta a találkozó után Kemény Dénes szövetségi kapitány.

„Tegnap jobbak voltunk – szomorkodott a görögök olasz trénere, Alessandro Campagna. – Nem tudtuk kipihenni magunkat, 24 óránk sem volt erre. Nem is játszottunk jól, túl sok kontrát engedtünk, s nem lőttünk pontosan. Fáradtak voltunk, semmi sem ment!”

A másik elődöntőben: Szerbia-Montenegró–Olaszország 10:7 (3:3, 3:0, 0:2, 4:2).

A szombati negyeddöntőben: Görögország–Egyesült Államok 8:8 (3:3, 2:2, 2:2, 1:1) – büntetőkkel 13:12 – a lefújás előtt két perccel a görögök még két góllal vezettek, ám a hazaiak kitűnően hajráztak, és kiegyenlítettek. A Világliga szabályai szerint így következett a büntetőpárbaj, amely a vendég csapatnak sikerült jobban; Szerbia-Montenegró–Spanyolország 7:5 (2:1, 1:2, 1:1, 3:1). Az 5. helyért: Spanyolország–Egyesült Államok 6:6 (1:2, 2:1, 2:3, 1:0) – büntetőkkel 5:4. (mti, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?