Fergeteges hangulatú meccsen győztek a komáromi röplabdázók

<p>A komáromi Spartak VKP férfi-röplabdacsapata szerda este nagyszerű hangulatú mérkőzésen 3:0-ra legyőzte a privigyeieket a pozsonyi PKO-ban. Az extraliga elődöntősorozatának állása ezzel 2:1-re módosult, a negyedik találkozóra pénteken 18 órakor kerül sor Privigyén.&nbsp;</p>

A komáromiak Pozsonyban is otthon vannak, hiszen az idény elején fuzionáltak a pozsonyi VKP-vel, így keretükben sok pozsonyi játékos szerepel. A mérkőzéseket általában Komáromban játsszák, de egy-egy találkozót a fővárosban bonyolítanak le. „Sokat gondolkodtunk, hogy az elődöntős széria melyik meccsét hozzuk el Pozsonyba. A sorozat az egyik fél három győzelméig tart, ezért tudtuk, hogy harmadik meccs biztosan lesz, s végül erre esett a választásunk. Jó döntésnek bizonyult” – mondta már a mérkőzés után Ferencz László, a csapat főmenedzsere. „Ezek a fiúk itthon vannak a PKO-ban, nagyon jól ismerik a csarnokot, hiszen itt nőttek fel, és hetente kétszer most is itt edzünk. Számunkra ez is hazai pálya – hangsúlyozta Németh Ödön, az együttes másodedzője. – Jól jött, hogy a srácoknak egész héten nem kellett utazniuk Komáromba, folyamatosan Pozsonyban edzettünk. Ez sokat jelent, hiszen mi amatőr csapat vagyunk, a játékosaink munkába vagy iskolába járnak.” A privigyeiek ezzel szemben teljesen profik, keretükben három venezuelai válogatott röplabdázó is van. Szerdán azonban őket is sikerült semlegesíteni. Az első szettben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a végén sikerült elhúzniuk a komáromiaknak, és megnyerték a játszmát 25:19-re. A második játszma közepén a privigyeiek jelentős előnyre tettek szert, már 17:13-ra is vezettek, de a komáromiak feljöttek, majd később fordítani is tudtak. Bár több szettlabda kihasználatlanul maradt, az izgalmas végjátékból végül ők jöttek ki jobban, és 27:25-re ezt a szettet is hozták. A harmadik játszma is szoros küzdelmet hozott, eleinte ismét a privigyeiek vezettek, de a komáromiak – főleg a remekül játszó Andrej Patúcnak köszönhetően – újra ledolgozták hátrányukat, s 25:22-re ez a szett is az övék lett. Az értékesített meccslabda után a hazai csapat a szurkolókkal együtt ünnepelt. A hangulat egyébként egészen frenetikus volt, mindkét csapatnak komoly szurkolótábora volt, kereplőkkel, dudákkal, dobokkal felszerelve, s az első perctől az utolsóig méltó aláfestést szolgáltattak az izgalmas találkozóhoz.  „Az volt a leglényegesebb, hogy ki tudtuk kapcsolni a privigyeiek kulcsemberét, Pineruát. Jól lesáncoltuk, hibára kényszerítettük. Nem tudta azt játszani, mint a korábbi meccseken – mutatott rá a győzelem fő összetevőjére Németh Ödön, a komáromiak másodedzője. – A másik nagyon fontos dolog az volt, hogy Andrej Patúc nagyon jól játszott. S természetesen meg kell említenem a nézőket: mind a két oldalról nagyszerű volt a szurkolás.” A komáromiak péntek este Privigyén lépnek pályára, ha nyernek, bejutnak a döntőbe. Ha hazai győzelem születik, akkor a mindent eldöntő ötödik mérkőzésre szerdán Komáromban kerül sor. „Jól jön ki, hogy pénteken ünnep van, és a fiúknak nem kell munkába menniük. A pozsonyi győzelemnek köszönhetően nálunk van a pszichikai előny. Jó lenne kihasználni!” – mondta bizakodva lapunknak Németh Ödön. (bt) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?