Férfi kézilabda BL - Nagy csatában kikapott a Veszprém a PSG-től

Veszprém |

<p>A Telekom Veszprém nagy csatában, magas színvonalú mérkőzésen egy góllal kikapott a vendég Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.</p>

Eredmény, 7. forduló:

A csoport:
Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain (francia) 28-29 (14-15)
------------------------------------------------------------
    

Nagy László góljával és Mikler Roland bravúrjaival indult a mérkőzés, a játéknap előtt a csoport élén álló párizsi együttesnek majdnem öt perc kellett az első találat megszerzéséhez. A 13. percben azonban már három gól volt a franciák előnye (3-6), Thierry Omeyer pedig két hétméteres hárításával segítette csapatát ennek tartásában. Bár a Veszprémnek többször volt lehetősége a zárkózásra, a PSG kihasználta az ilyenkor rendre becsúszó hibákat, így Xavier Sabaté, a hazaiak vezetőedzője a 27. percben 14-11-es vendégelőnynél időt kért. A taktikai megbeszélés eredményeként másfél perc alatt újra az egyenlítésért támadott a Veszprém, de Omeyer ziccert védett, a szünetre így a francia gárda vonulhatott előnnyel.

A fordulás után hat és fél perccel sikerült utolérnie ellenfelét a legutóbb döntős veszprémi csapatnak (18-18), amely hosszú idő után a 42. percben vezetett ismét (21-20). A PSG azonban kettős emberfórban egyenlített és fordított a félidő derekán, majd egyenlő létszámnál tovább növelte előnyét (21-24). A folytatásban a Veszprém Momir Ilic és Lékai Máté vezérletével felzárkózott - előbbi nyolc, utóbbi hat találattal zárta a mérkőzést -, s míg a csereként beállt Mirko Alilovic büntetőt hárított, hét perccel a vége előtt a vezetést is átvette a magyar csapat (27-26). Az utolsó percben mindkét együttes támadhatott a győzelemért 28-28-nál, és a vendégek néhány másodperccel a végső dudaszó előtt éltek a lehetőséggel.

Jövő vasárnap a két együttes Párizsban mérkőzik meg egymással.

A csoport másik vasárnap délutáni mérkőzésén a Barcelona remek második félidei teljesítményének köszönhetően győzött a Silkeborg vendégeként.
 

további eredmény:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Barcelona (spanyol) 23-27 (13-11)

 csütörtökön játszották:
Wisla Plock (lengyel)-Schaffhausen (svájci) 33-26 (15-12)

 később:
THW Kiel (német) - Flensburg-Handewitt (német) 19.30
 

B csoport

 szombaton játszották:
Kristianstad (svéd) - MOL-Pick Szeged 21-29 (12-15)
Meskov Breszt (fehérorosz)-Celje (szlovén) 29-29 (14-15)

csütörtökön játszották:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Vardar Szkopje (macedón) 27-33 (16-17)

szerdán játszották:
PPD Zagreb (horvát) - Kielce (lengyel) 23-26 (12-11)

Az állás: 1. Vardar Szkopje 12 pont, 2. Kielce 10, 3. MOL-Pick Szeged 9 (192-179), 4. Rhein-Neckar Löwen 9 (203-200), 5. Meskov Breszt 7, 6. Celje 4, 7. Kristianstad 3, 8. PPD Zagreb 2

    A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?