Feljutás a Corgoň Liga árnyékában

Dunaszerdahely |

<p>Edzőcserével, a menedzser menesztésével, a játékoskeretben eszközölt radikális változtatásokkal, harminchárom futballista bevetésével, végül is elsőként ért célba a II. liga nyugati csoportjának csallóközi résztvevője, melynek tisztségviselői tavaly nyáron abban reménykedtek, hogy az előző bajnoki évadhoz hasonlóan kiesőként is megőrzik pozíciójukat az I. ligában.</p>

Edzőcserével, a menedzser menesztésével, a játékoskeretben eszközölt radikális változtatásokkal, harminchárom futballista bevetésével, végül is elsőként ért célba a II. liga nyugati csoportjának csallóközi résztvevője, melynek tisztségviselői tavaly nyáron abban reménykedtek, hogy az előző bajnoki évadhoz hasonlóan kiesőként is megőrzik pozíciójukat az I. ligában. Már akkor is szóba került, hogy a DAC fuzionál az élvonalbeli szenci FC-vel. Mindez csak hiú ábránd maradt, a csallóköziek búcsúzni kényszerültek. „A kivárás rányomta bélyegét az idénykezdésre. A negyedik fordulót követően csapatunk a tabella 12. helyén szerénykedett. Ekkor öt rutinos labdarúgótól (Kobr, Olejník, Húšťava, Zlacký, M. Adam - a szerző megj.) vált meg a klubvezetés. Csakhamar rendeztük sorainkat, az őszi idény végére felzárkóztunk az élmezőnybe. Nagy kár, hogy Púchovban, emberelőnyben, kiengedtük a kezünkből a győzelmet“ - elevenítette fel az őszi szezon legfontosabb történéseit František Lunák, a sárga-kékek csapatvezetője. A sikeres téli felkészülést követően tavaszelőn jó rajtot vettek a dunaszerdahelyiek, akik a 19. forduló után élre ugrottak. „A győzelmi kényszer lélektanilag megviselte a futballistákat. Ennek legkirívóbb példája a dúbravkai fiaskó volt, mely vezéráldozatot is követelt: Meszlényi Tibortól Fieber Péter vette át az edzői váltóbotot. A játékosok felocsúdtak a kábulatból, bizonyítani akarták, hogy a kezdőcsapatban a helyük. A nagytapolcsányi diadalunk után, egy fordulóval a befejezés előtt bebiztosítottuk elsőségünket, melyet beárnyékolt az előző vezetés távozása, valamint a Corgoň ligás eufória árnyékában zajló bajnokavatón elszenvedett kudarcunk“ - zárta visszapillantását a tisztségviselő. „Nem teszek kivételt,mindegyiktalálatommal egy-egy lépéssel közelebb kerültünk a feljutáshoz. Azt viszont kiemelném, hogy a középpályásként lettem házi gólkirály“ - summázta eredményességét Belkovics László. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?