Felfigyeltek Szabicsra

A világ egyik legtekintélyesebb sportnapilapja, az olasz La Gazzetta dello Sport felfigyelt Szabics Imrére. Ennek ékes bizonyítéka az újság keddi száma, amelyben a VfB Stuttgart magyar válogatott csatárát a szerkesztők betették a hét európai válogatottjába.

A világ egyik legtekintélyesebb sportnapilapja, az olasz La Gazzetta dello Sport felfigyelt Szabics Imrére. Ennek ékes bizonyítéka az újság keddi száma, amelyben a VfB Stuttgart magyar válogatott csatárát a szerkesztők betették a hét európai válogatottjába.

Az igazsághoz tartozik, hogy ezt a tizenegyet mindig a lap külföldi labdarúgórovatának a munkatársai állítják öszsze, és nem veszik figyelembe az olasz bajnokságban szereplő futballistákat. Ettől persze óriási rang bekerülni ebbe a csapatba, hiszen a kontinens legerősebb bajnokságaiból merít a lap, különösen azokból, amelyekben futballoznak olasz játékosok is. Megtudtuk, Szabics Imre esetében ez a megtiszteltetés halmazati elismerés, tehát szerepet játszott az utóbbi másfél-két hónap remek teljesítménye, amelynek csak legutóbbi állomása volt a hét végi bajnokin a Frankfurt elleni gól és gólpassz.

„Ez durva...” – döbbent meg a hír hallattán az álomcsapat egyik támadója, Szabics Imre. Azzal folytatta, nagyon örül, hogy beválasztották a hét tizenegyébe. „Hihetetlen” – jegyezte meg.

„Szabad tudnom, kik a társaim?” – kérdezte a futballista. A kapuban a cseh Čech (Rennes), a védelemben az angol Johnson (Chelsea), a brazil Zago (Besiktas), a szintén brazil Edmilson (Lyon) és a német Balitsch (Leverkusen). A középpálya sem gyenge: a walesi Giggs (Manchester United), az olasz Giunti (Besiktas), a portugál Tiago (Benfica) és a spanyol Reyes (Sevilla) alkotja ezt a sort. Elöl pedig a horvát Prsónak (Monaco) jutott hely Szabics mellett.

„Mi tagadás, erős gárda” – állapította meg a hatszoros válogatott csatár. – Csak ismételni tudom magam, nagyon örülök, hogy az olasz újságírók beszavaztak ebbe az együttesbe.”

Ezzel kapcsolatban még valami: a jól értesültek tudni vélik, aki bekerül a La Gazzetta dello Sport látókörébe, azzal már „számolnak” az olaszok. „Ha ez valóban így van, az még boldogabbá tesz – íme, a reakció. – Mert azt megsúgom, egyszer szívesen kipróbálnám magam azon a vidéken...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?