Fekete gyöngyszemmel erősít Komárom

Komárom |

<p>Fekete gyöngyszemmel erősödhet a komáromi férfi kosárlabdacsapat: Drew Gibson személyében egy 23 éves afroamerikai irányítót tesztel az MBK Rieker. „Gibson először a múlt szerdai, nagyszombatiak elleni Szlovák-kupa találkozón lépett pályára.</p>

A színes bőrű játékos jól kosarazott, hatékonyan mozgatta a csapatot, s 18 ponttal vette ki részét a sikerből“ - tájékoztatott a fejleményekről Paulík József, a Duna-partiak menedzsere. A sportvezető elmondta, egyelőre december 10-ig marad a 188 centi magas osztogató, esetleges szerződtetéséről leghamarabb ezen a héten döntenek. Gibson mellett még egy irányítót tesztelnek a komáromiak: a lévai Richard Kucsát, akit egy hónapos vendégjátékra szerződtetett az MBK Rieker.

Csak az egyik marad
„Tehetséges irányítónkon, a mindössze 21 éves Ján Závodnýn akarunk segíteni. Jano még roppant fiatal ahhoz, hogy negyven perceket töltsön a parketten. Másik irányítónk, Uňatinský a Comenius Egyetem Testnevelési Karának hallgatója, vele sem számolhatunk rendszeresen. Ő egyébként a pozsonyi B. S. C.-ben is játszik, csupa jó hírt hallunk róla. Vele a jövőben számolunk. A konkurenciaharcot is szeretnénk növelni, ami kizárólag a csapat előnyére válhat - magyarázta Paulík. - Kucsa és Gibson közül azonban csak az egyik marad. Egyelőre az amerikai felé billen a mérleg nyelve, jelenlétében érezhetően felgyorsul a játékunk.“

Dombóváron is tesztelték
És vajon hogyan kommunikál a társakkal az amerikai? „A csapatból 4-5 játékos is kiválóan beszél angolul, így nincs probléma a beilleszkedésével“ - hangsúlyozta a menedzser. Ha Drew Gibson játékával meggyőzi a klubvezetést, a komáromi lehet a 23 éves kosaras első európai állomáshelye. Nyáron egyébként a dombóváriak tesztelték, de megsérült, így visszatért Amerikába.

Gibson a Woffordi Egyetem hallgatója volt, melynek kosárcsapata az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) I. divíziójában volt érdekelt. A kollektíva tavaly a 350 csapatos pontvadászat középmezőnyében végzett. Gibson az elmúlt idényben 30 mérkőzésen szerepelt, melyeken átlagban 12,1 pontot, 3,1 lepattanót és 6 asszisztot termelt. Az összehasonlítás kedvéért Richard Kucsa tavalyi lévai mutatói: 4,4 pont, 1,5 lepattanó és 2,2 passz. Az amerikai játékos ajánlólevele önmagáért beszél, de a komáromiaknak még az idegenlégiósokra vonatkozó szabály miatt is kell variálniuk. Gibsonnal ugyanis már négyre növekedne a külföldiek száma (a horvát Ivan Barisic és Goran Maric, valamint a szerb Ivica Blagojevics után), de az extraliga-szabályok szerint egy csapatban egyszerre csak két idegenlégiós szerepelhet. A komáromi csarnokban tegnap, a nagyszombatiak elleni Szlovák-kupa visszavágón élvezhették először Gibson különleges játékstílusát. (Kovács Barnabás)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?