„Fájdalmas lecke a Realtól”

Moszkva/Dortmund/Torinó/La Coruna. Kedden este két csapat is kiharcolta a negyeddöntőbe jutást a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mégpedig az AC Milan, valamint a Manchester United. A Real Madrid a hosszabbításban egyenlített, így továbbra is versenyben van.

Javier Portillo így örült Dortmundban a Real Madrid egyenlítő góljának, amely a 92. percben születettTASR/AP-felvételA milánóiak az előző három körben is mindig 1:0-ás győzelmet arattak, s kedden a Lokomotiv Moszkva ellen is ragaszkodtak a bevált recepthez. „Nagyon boldog vagyok, hogy már két fordulóval a befejezés előtt kiharcoltuk a továbbjutást – mondta Carlo Ancelotti vezetőedző. – Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, a szünet után azonban már a Lokomotiv is jobban játszott. Senkit sem akarok kiemelni a csapatomból, mindenki jól futballozott.”

Az orosz fővárosban Paolo Maldini lehetett a legboldogabb vendégjátékos: 118. európai kupamérkőzésén szerepelt, ezzel megdöntötte saját és Giuseppe Bergomi olasz csúcsát. A dortmundi csoportrangadón sokáig a levegőben lógott a nagy meglepetés, a 90. percben pályára küldött Javier Portillo azonban nem sokkal a lefújás előtt egyenlített.

„Drága és fájdalmas leckét kaptunk a Real Madridtól – szögezte le Matthias Sammer, a hazai együttes vezetőedzője. – Sajnos, semmit sem ért a jó játékunk, mert nem tudtuk megőrizni előnyünket. Többen is hibáztak az egyenlítő gól előtt, például a labdát elveszítő Marcio Amoroso, majd Giuseppe Reina sem helyezkedett megfelelően. Csak magunkat okolhatjuk a győzelem elmaradásáért!”

A dortmundiak az első félidőben még mindenben felvették a versenyt a címvédővel, Jan Koller a 22. percben be is talált Iker Casillas kapujába, de ez kevésnek bizonyult. Szünet után ugyanis szinte csak madridi támadásokat láthatott a közönség, s az egyenlítés még úgy is megérdemelt volt, hogy szinte az utolsó pillanatig kellett rá várni.

„A második félidőben nagyszerűen futballoztunk, akár a három pontot is begyűjthettük volna. A döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk, de ezzel még nem jutottunk a negyeddöntőbe” – értékelt Vicente del Bosque, a Real Madrid trénere.

A D-csoportban a vártnál jóval simábban dőlt el a csoportelsőség: a Manchester United idegenben ütötte ki a Juventust, így sorozatban hetedik alkalommal jutott a negyeddöntőbe. A torinói összecsapás igazán a hazaiaknak volt fontos, de ez nem látszott a játékon. A vasárnapi Liga Kupa-döntőt szem előtt tartva a vendégeknél Ryan Giggs és Ruud van Nistelrooy is a kispadra került, később azonban mindketten fontos szerephez jutottak.

„Pihentetni akartam Ryant, de végül mégis szükség volt a játékára. Csodálatosan futballozott, minden elismerésem az övé. Remélem, hogy felépül sérüléséből, s vasárnap számíthatok rá – mondta Sir Alex Ferguson, az MU vezetőedzője. – Nem is lehet kérdéses, hogy nagyszerűen játszott a csapat. Újra bebizonyosodott, hogy milyen fontos a futballistáim európai rutinja, a korábbi sorozatokban megszerzett tapasztalata.”

Marcello Lippi, a Juventus trénere szerint a csapatot múlt héten sújtó influenza-járvány még kedden is éreztette hatását: „Nem akarok magyarázkodni, de megfizettük az árát a betegségeknek. Elsősorban fizikailag maradtunk el a Manchester Unitedtől, ráadásul szerencsénk sem volt. Lehet, hogy hibáztam, amikor a néhány nappal ezelőtt meggyógyult játékosokat is számításba vettem. Talán még pihenniük kellett volna.”

A csoport másik találkozóján Diego Tristan már a 4. percben gólt szerzett, s a Deportivo La Coruna meg is őrizte 1:0-ás előnyét az FC Basellel szemben.

„Számítottam arra, hogy a Manchester United nem veszi félvállról a torinói találkozót, s örülök, hogy segítettek nekünk. Az angolok győzelme révén megmaradt a továbbjutási esélyünk, most élnünk kell a lehetőséggel” – mondta Javier Irureta, a spanyolok trénere.

A KEDDI EREDMÉNYEK

C-CSOPORT: Lokomotiv Moszkva–AC Milan 0:1 (0:1), góllövő: Rivaldo (34. – 11-esből); 30 000 néző. Játékvezető: Vasszarasz (görög). Lokomotiv: Ovcsinnyikov– Nyizsegorodov, Ignaszevics, Jevszejev–Sennyikov, Obradovics, Maminov, Loszkov–Cesar (82. Parks,), Pimenov (58. Sirkajev); Milan: Dida–Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze–Gattuso, Redondo (70. Brocchi), Seedorf–Rivaldo, Serginho (87. Ruí Costa)–Inzaghi (84. Tomasson).

Dortmund–Real Madrid 1:1 (1:0), góllövők: Koller (23.), illetve Portillo (92.); 53 000 néző. Játékvezető: Poll (angol). Dortmund: Lehmann–Madouni, Wörns, Metzelder, Dede (90. Amoroso)–Kehl, Evanílson (80. Ricken), Reuter, Frings–Ewerthon (87. Reina), Koller; Real: Casillas–Salgado, Roberto Carlos, Helguera, Pavón (90. Portillo)–Conceicao (68. Guti), Makelele, Zidane, Figo (72. Minambres), Raúl–Ronaldo.

1. AC Milan 4 4 0 0 4:0 12

2. Real Madrid 4 1 2 1 5:5 5

3. Dortmund 4 1 1 2 4:5 4

4. Lokomotiv 4 0 1 3 3:6 1

A TOVÁBBI MŰSOR – 5. forduló, március 12.: Real–Milan, Dortmund –Lokomotiv; 6. forduló, március 18.: Milan–Dortmund, Lokomotiv–Real.

D-CSOPORT: La Coruna–Basel 1:0 (1:0), góllövő: Tristán (4.); 22 000 néző. Deportivo: Juanmi–Romero, Naybet, Andrade, Berenguel–Fran (59. Amavisca), Scaloni, Sergio, Duscher–Makaay (79. Luque), Tristán (69. Valerón); Basel: Zuberbühler–Quennoz, Zwyssig, Haas, Atouba–Barberis (73. Tum), Huggel–Chipperfield, Varela (57. Rossi), H. Yakin–Gimenez.

Juventus–Manchester United 0:3 (0:2), góllövők: Giggs (15., 41.), Van Nistelrooy (63.); 60 000 néző. Juventus Buffon–Ferrara, Montero, Zambrotta (67. Pessotto), Thuram–Conte (46. Tudor), Davids–Camoranesi, Di Vaio (46. Salas), Nedvěd–Trezeguet; MU: Barthez–G. Neville, P. Neville, Ferdinand, O Shea (60. Pugh)–Verón, Beckham, Keane, Butt–Solskjaer, Forlán (8. Giggs, 49. Van Nistelrooy).

1. Manchester 4 4 0 0 10:2 12

2. Juventus 4 1 1 2 7:7 4

3. La Coruna 4 1 1 2 3:5 4

4. FC Basel 4 1 0 3 2:8 3

A TOVÁBBI PROGRAM – 5. forduló, március 12.: Manchester U.–Basel, Juventus–La Coruna; 6. forduló, március 18.: Basel–Juventus, La Coruna–Manchester U.

A tegnap esti összecsapások (A-CSOPORT: Internazionale–FC Barcelona, Newcastle–Leverkusen; B-CSOPORT: Ajax Amsterdam–Arsenal, FC Valencia–AS Roma) lapzárta után értek véget. (MTI, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?