Európai Szuperkupa - A vesztes is Falcaót dicséri

Monaco |

<p>Radamel Falcaóról áradoznak Európa-szerte: a kolumbiai csatár egy félidő alatt szerzett három góljával segítette hozzá az Atlético Madridot a Chelsea felett aratott 4-1-es diadalhoz, s ezzel az Európai Szuperkupa megnyeréséhez, miáltal a péntek esti mérkőzés legjobb játékosa lett.</p>

A spanyol együttes a 26 esztendős csatár vezérletével 2010 után másodízben hódította el a trófeát a Bajnokok Ligája-győztes angol gárda elleni sikerrel.

Roberto Di Matteo, a vesztes fél egykor játékosként szuperkupanyertes vezetőedzője azt mondta, ha Falcao időt és teret kap, hihetetlenül veszélyes játékos.

"Egyike a legjobb támadóknak - dicsérte az olasz-svájci szakember a kolumbiait, aki az Athletic Bilbao elleni májusi Európa Liga-döntőn két góllal vette ki részét a győzelemből. - Ezt már a találkozó előtt is tudtuk, de most újra bizonyított."

Saját mestere, Diego Pablo Simeone is szuperlatívuszokban nyilatkozott a 37-szeres válogatott Falcaóról.
"Nincsenek rá szavak! Különleges, remek futballista, remélem, sokáig velünk marad" - így Simeone, aki azok után, hogy 1999-ben a Lazio futballistájaként már elhódította a trófeát a Manchester Uniteddel szemben, most edzőként egy másik angol együttes fölött diadalmaskodott.

"Falcaóból egy van, és ő az Atléticóé - büszkélkedett a madridi együttes dél-amerikai légiósával a csapat többségi tulajdonosa, Miguel Angel Gil Marín. - Kiemelkedő játékos és nagyszerű ember, sokat emel a csapat színvonalán."

"Egyedülálló mérkőzés volt: olyan, mint egy álom - mondta maga az ünnepelt, aki kedden a Bilbao elleni spanyol bajnokin is mesterhármast szerzett. - Ki kell élveznünk a sikert, az ember nem nyer mindennap szuperkupát!"

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?