Európa Liga - Kikapott és kiesett a Videoton

Maribor |

<p>A Videoton a hazai döntetlent követően a csütörtöki visszavágón 2-0-ra kikapott a szlovén NK Maribor vendégeként, így 3-1-es összesítéssel alulmaradt a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában és kiesett.</p>

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:   
NK Maribor (szlovén)-Videoton FC 2-0 (1-0)
------------------------------------------
Maribor, 5000 néző, v.: Tomasz Mikulski (lengyel)
gólszerzők: Volas (39., 80.)
sárga lap: Volas (3.), Bacinovic (78.), illetve Elek (19.), Horváth G. (55.)

Továbbjutott: az NK Maribor 3-1-es összesítéssel

Maribor:
--------
Pridigar - Mejac, Rajcevic, Andelkovic, Viler - Mezga (Pavlicic, 88.), Bacinovic, Mertelj, Ilicic (Cviljanovic, 78.) - Tavares, Volas (Jelic, 92.)

Videoton:
---------
Bozovic - Lázár, Lipták, Horváth G., Elek - Gosztonyi, Sándor Gy., Farkas B., Polonkai (Djordic, 27.) - Lencse (Nikolic, 62.), Alves

Mintegy 4500 hazai és 500 vendégszurkoló előtt esett egymásnak a Ljudski Stadionban a szlovén és a magyar bajnoki ezüstérmes. A két csapat nem bírt egymással az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen és a szlovéniai visszavágó elején is kiegyenlített volt a küzdelem. Az első tíz perc a Videotoné volt, mégis a Maribor állt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a kapufa mentette meg a góltól a magyar gárdát. Később a hazaiak átvették az irányítást és a félidő hajrájában már megrezdült a piros-kékek hálója: Volas szerzett vezetést a Maribornak.
Fordulás után a sokkal gyorsabb és ötletesebb szlovénok játszottak veszélyesebben, olyannyira, hogy a fehérváriak csak a 62. percben jutottak először kapura lövésig, amely egyúttal az utolsó is volt... A Videoton játékosaiból az akarat, játékukból pedig az erő hiányzott, így törvényszerű volt, hogy a Maribor növeli előnyét és ezzel eldönti a párharcot. A szlovének megérdemelten jutottak tovább, s a következő körben a skót Hiberniannal találkoznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?