EURO-2020 – Szigorú büntetés vár a jegy nélküli szurkolókra

EURO-2020 – Szigorú büntetés vár a jegy nélküli szurkolókra

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vezérigazgatója szerint szigorú büntetés vár azokra a szurkolókra, akiknek nem volt jegyük a vasárnapi angol–olasz Európa-bajnoki döntőre, mégis benyomultak a Wembley Stadionba.

Mark Bullingham hétfőn teljes körű vizsgálatot ígért az ügyben, és hangsúlyozta, a rendőrséggel együttműködve minden érintettet azonosítani fognak, és megakadályozzák, hogy ilyesmi még egyszer előforduljon.

„Akit elkapnak, azzal szemben megteszik a megfelelő intézkedéseket, vagyis nyilván kitiltják őket” – nyilatkozta.

A belépővel nem rendelkező szurkolók a londoni mérkőzés előtt összecsaptak egymással és a rendfenntartókkal, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és a finálé kezdete előtt benyomultak a Wembley lelátóira.

„Rengeteg részeg huligán próbált bejutni, mi pedig egy stadiont üzemeltetünk, nem egy erődöt. Fantasztikus biztonsági csapatunk van, de ilyesmit még ők sem láttak” – mondta a vezérigazgató.

A rendőrség szerint 19 emberük megsebesült, és 49 főt tartóztattak le az incidens kapcsán.

Az FA elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a szurkolók viselkedését, egyben megköszönte a biztonsági személyzet munkáját.

A döntő rendes játékideje 1–1-es döntetlennel zárult, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik 1968 után lettek ismét Európa-bajnokok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?