Értékes DAC-döntetlen a Slovan otthonában

<p>Továbbra is veretlen a labdarúgó Fortuna Ligában a DAC, amely a 4. fordulóban 1:1-es döntetlent ért el a pozsonyi Slovan otthonában. A sárga-kékek hatodik alkalommal térhetnek haza legalább egy ponttal az égszínkékektől, két győzelem mellett ez volt a negyedik döntetlen.</p>

Nemcsak a két csapat rivalizálása, hanem az  eddigi eredményeik alapján is rangadónak számított az összecsapás, az első három fordulóban ugyanis mindkét csapat egyaránt hét pontot szerzett. A derbire 522 drukker kísérte el a sárga-kékeket. Az első helyzet a Slovan előtt adódott, a 4. percben Hološko jobb oldali lövését Macej védte. Két perccel később a másik oldalon Pačinda tartotta meg a labdát, középre adott, Pambou jó ütemben robbant be, de a labda kipattant a kapusról.  Tíz perc játék után le kellett cserélni a Slovan válogatott középhátvédjét, Saláta Kornélt.A csapatok jó iramot diktáltak, a DAC elég jól tudta magát tartani ahhoz, amire Marco Rossi vezetőedző a meccs előtt is felhívta a figyelmet: hogy szervezettnek kell lenni a Slovan ellen. A vendéglátók ezért csak ritkán kerültek helyzetbe, a 20. percben De Kamps lapos lövése ment mellé, öt perccel a szünet előtt pedig Csavrics rögzített helyzetei után alakult ki kavarodás a DAC kapuja előtt, a hazaiak egyszer kezezést reklamáltak. A második félidőt jól kezdte a DAC, az is kiderült, hogy a Slovan védőit is zavarba lehet hozni. A másik oldalon a bajnokság eddigi legeredményesebb játékosának, Marešnek az éles szögből leadott lövését védte Macej, alig egy perc múlva viszont Mareš távolról és középről megeresztett labdája a hálóban kötött ki - 1:0. A 62. percben azonban egyenlített a DAC: Šafranko hosszú keresztpasszát Diamantis rosszul vette le, Pačinda pedig a jobb oldalról kíméletlenül a hálóba lőtt - 1:1! Felpörgött a meccs, mindkét csapat érezte az esélyt. Mindkét kapu előtt akadtak gólhelyzettel kecsegtető szituációk, ha ziccerek nem is. A 77. percben Droppa kemény lövését ütötte ki Macej. De hogy a DAC mennyire nem játszott alárendelt szerepet, azt az is mutatja, hogy a vendégdrukkerek azt énekelték az utolsó tíz percben: "Gólt kéne rúgni, DéÁCé gólt kéne rúgni...".  Az igyekezet újabb gólt már nem hozott, így a Slovan és a DAC továbbra is fej fej mellett, immár nyolc-nyolc ponttal áll a bajnokságban. Slovan-DAC 1:1 (0:0)Góllövők: Mareš (52.), ill. Pačinda (62.)Sárga lap: Szavicsevics, Szekulics, ill. Pambou, Kalmár, Zsivkovics, Huk.Játékvezető: Hrčka, 3022 néző. SLOVAN: Greif - B. Szekulics, Bozsikov, Saláta (11. Rundics), Chouchoumis - Szavicsevics (73. Droppa) - De Kamps, Damjanovic, Csavrics (84. Šefčík) - Hološko, Mareš. DAC: Macej - Zsivkovics, Huk, Šatka, Davis (46. Koštrna) - Ljubicic - Vida (55. Kalmár Zs.), Ľupták, Simon Pambou, Pačinda - Šafranko (74. Čmelík).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?