Érmet érdemelt volna!

Zágráb. A budapesti Európa-bajnokság óta vártuk, hogy Sebestyén Júliának egy versenyen újra összejöjjön a rövidprogram és a kűr is. Négy évvel később, Zágrábban sikerült. Sajnáljuk, hogy nem lett érem belőle.

Sebestyén Júlia remekül versenyzett ZágrábbanSITA/AP-felvételEgész héten sok magyar szót hallottunk a zágrábi Dom sportovában, de a női kűrre még több szurkoló érkezett: Sebestyén Júlia szinte hazai környezetben korcsolyázhatott. A 2004-es Európa-bajnok utolsónak lépett jégre, s bár hosszú volt számára a várakozás a bemelegítés után, az izgalom nem látszott rajta. Amikor jégre lépett, ő még nem tudta („Sosem szoktam megnézni a riválisaimat, most sem tettem” – árulta el a kűr után), amit mi már igen, hogy senki sem volt hibátlan a dobogóra esélyesek között.

A címvédő Carolina Kostnert (a rövidprogram után a kűrben sem ugrotta meg a tripla lutzot) és a tavalyi ezüstérmes Sarah Meiert (szombaton nagyszerűen futott, de egy nappal korábban elhibázta a tripla salchowot) nem lehetett beérni, de a két finn, a varsói bronzérmes Kiira Korpi és az Eb-újonc Laura Lepistö verhetőnek tűnt. Előbbi tripla helyett csak szimpla flipet ugrott, a lutz és a toe-loop pedig csak duplára sikerült, utóbbi pedig elesett tripla rittbergerből.

Mindezeket Juli nem tudta, de a közönség lélegzet-visszafojtva várta, mi következik.

Nagyon szép kűr következett. Igaz, a salchow és a flip csak dupla lett, de a kűrt indító hármas kombináció, csakúgy, mint a már sok problémát okozó tripla lutz gyönyörűen sikerült, s a többi ugrás, köztük az előző nap gondot okozó axel is szépen megvolt. Juli örült, a közönség örült, a bírók pontoztak. A pontok alapján Sebestyén Júlia negyedik lett a zágrábi műkorcsolya Európa-bajnokságon.

„Örülök, hogy szép kűrt futottam, hiszen egy jó eredményhez nagyon sok minden kell, ez a bronzérem pedig csak egy hajszálon múlt” – mondta Juli, aki mosolyogva fogadta a gratulációkat. Mert bár az érem nem jött össze, 2004 Európa-bajnoka 2008-ban újra bejelentkezett a legjobbak közé. (bőd titanilla)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?