Elúszott a gömöri győzelem

Rimaszombat |

<p>Ha egy csapat a 80. percben még vezet, mégsem nyer, nem tud örülni a döntetlennek. A rimaszombatiak sem voltak elégedettek a szepsiek ellen szerzett egy pontjukkal, holott félóra játék után még örültek, hogy 0:3 helyett csak 0:1 az állás.</p>

A szél az első félidőben a vendégekkel volt, akik ezt ki is használták, hosszú felívelésekkel és fejesekkel próbálkoztak. Lukáš Horváth a kapufát találta el, Jurko helyzetét Prošovský nagy bravúrral védte, de Pacanda szöglete után Kováč már nem hibázott. Az egykori DAC-hátvéd zsinórban második meccsén fejelt gólt, egy héttel korábban csereemberként ő döntötte el az éllovas trencséniek elleni rangadót. Azt a rangadót, amelyen Vojtaško kapus eltörte a kisujját, s bár a mérkőzést végigvédte, négy hétig nem állhat a kapuba. A helyette lehetőséget kapó Novák elég bizonytalannak tűnt Rimaszombatban, s a hazaiak első kapura (konkrétan a kapu közepébe) tartó lövéséből rögtön gólt kapott - mentségére szóljon, hogy a labda Sedlák lövése után kicsit megpattant.
A viszonylag eseménytelen második félidő akkor pörgött fel, amikor Nováknak ismét volt egy afférja a labdával meg Sedlákkal -a szepsiek kapusa nagyon rosszul jött ki Sedlák beadására, Geri pedig fordított.
Örültek a hazai drukkerek (a gömöriek korábban csak egyszer lőttek otthon egynél több gólt, akkor is kikaptak a liptószentmiklósiaktól 4:3-ra), de nem sokáig: a 81. percben a teljes hazai védelem elbambulva nézte, ahogy Majný hosszú átadása után Gavlák átemeli Prošovskýt.
„Megnyert meccset szórakoztunk el“ - nyilatkozta a 2:2-es döntetlen után az egy gólt és egy gólpasszt jegyző Pavol Sedlák. „Itthon kellett volna tartanunk a pontokat“ - szomorkodott Marek Prošovský, a rimaszombatiak kapusa. „2:1-nél nem gondoltam, hogy ilyen gólt kapunk“ - jegyezte meg Vas Ferenc, a gömöriek vezetőedzője. „De én gondoltam! - vágta rá a szepsieket irányító Karol Kisel, aki otthon érzi magát Rimaszombatban, hiszen a kilencvenes években ő vezette fel a csapatot a III. ligából az élvonalba, s a 2008/2009-es idényben is ő ült a gömöriek kispadján. - Három pontért jöttünk, de két könnyen elkerülhető gólt kaptunk, viszont legalább a nézők fordulatos, izgalmas meccset láttak. Egyébként meg le a kalappal a rimaszombati játékosok előtt. Tudom, milyen körülmények között dolgoznak, de a szívüket is kiteszik a pályán.“ (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?