Eljött a nap, amire vártunk

Párizs |

<p><span style="font-size: 12px;">A magyar futballválogatott ma 30 év után ismét nagy tornán játszik, az ellenfél Ausztria lesz Bordeaux-ban.</span></p>

Eljött a nap, amire 30 éve vártunk: ma újra nagy tornán játszik mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott. 

A nemzeti csapat kora este (18.00) Ausztria ellen kezdi meg szereplését a franciaországi Eb-n. 
A selejtezőcsoportjukat veretlenül megnyerő osztrákok az esélyesek, de Dzsudzsákék meglepetésre készülnek. 

Ha a 40 éves Király Gábor védi Bordeaux-ban a magyar kaput, akkor ő lesz a legidősebb játékos az Európabajnokságok történetében. A Haladás hálóőre a német Lothar Matthäus rekordját adhatja át a múltnak, aki 39 esztendősen és 91 naposan szerepelt a 2000-es kontinensviadalon. Király 1998-ban éppen Ausztria ellen mutatkozott be a nemzeti együttesben, eddig három alkalommal védett a sógorok ellen, és mindhárom meccs magyar győzelemmel zárult. 

Megerősített védővonal 

„Jól felkészülve várjuk az Eb-t. Minden játékos számára nagyszerű érzés, hogy itt lehet, megérdemelten jutottunk ki, és mindent megteszünk, hogy a kontinenstornán is sikeresek legyünk. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, az osztrák keretből 15-en Németországban kergetik a labdát, kimondottan erős csapata van Marcel Kollernek – mondta Bernd Storck kapitány a tegnapi sajtótájékoztatón. – Ezért a védővonalunkat meg kell erősítenünk, de természetesen támadni is akarunk, mert nyerni szeretnénk. Rendkívül fontos, hogy az első meccs jól sikerüljön, mert megalapozhatjuk az önbizalmunkat.” 

Lovrencsis mankóval 

Storck hozzátette, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő megsérült a vasárnapi edzésen, de ő pozitív, bízik benne, hogy mindketten vállalhatják a játékot. Ennek viszont ellentmond, hogy Lovrencsics mankóval szállt le a buszról, és az edzésen sem vett részt, Kádár viszont a többiekkel gyakorolt. 

Parázs meccs lesz 

„Rendben van a brigád, senki sem feszültebb a kelleténél, alig várjuk már, hogy elkezdődjön az osztrákok elleni meccs. Alaposan feltérképeztük Arnauticékat, tudjuk, mi vár ránk” – szögezte le Dzsudzsák Balázs. 

„Érdekes meccs lesz, az osztrák válogatott kimondottan agresszív csapat, ennek megfelelő lesz a taktikánk. Parázs összecsapásra számítok. Meg akarjuk mutatni, hogy itt a helyünk az Európa-bajnokságon” – jelentette ki Lang Ádám, a Videoton védője,akiszerintmegnyugtató,hogy olyan kapus van mögötte, mint Király Gábor. 
A magyar szurkolók egy csoportja már vasárnap megérkezett Bordeaux-ba, nagyot buliztak a walesiekkel. Többen tegnap hajnalban keltek útra, várhatóan több mint tízezren buzdítják majd Geráékat. 

Nő a feszültség 

Csak másodszor szerepelnek a kontinensviadalon az osztrákok, s először jutottak ki saját erejükből, nyolc éve házigazdaként szerepeltek. Eddig még nyeretlenek az Eb-n, 2008-ban egy döntetlen (Lengyelország 1:1) és két vereség (Horvátország 0:1, Németország 0:1) volt a mérlegük. 

A világranglista 11. helyén álló osztrákok svájci szövetségi kapitánya, Marcel Koller nem becsüli le a magyar csapatot, amely kiválóan védekezik. David Alaba, a Bayern München sztárja is hasonlóan nyilatkozott: „Nagyon várjuk már a magyarok elleni meccset. A feszültség egyre nagyobb, a francia–román nyitómeccs tökéletesen bizonyította, hogy ez nem az a torna, amelyen bármelyik ellenfeled lebecsülheted.” 

Örökrangadó 

Ez lesz a 137. magyar–osztrák párharc. Legutóbb tíz éve, 2006 augusztusában találkozott a két csapat, akkor a magyarok 2:1-re nyertek Grazban. Az utolsó osztrák siker 1996-ban született, azóta két találkozó magyar sikert hozott, egy pedig döntetlennel zárult.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?