Elhunyt Vas Ferenc

Vas Ferenc

Csütörtökön, 78 éves korában elhunyt Vas Ferenc, a rimaszombati labdarúgás egyik meghatározó alakja, aki előbb játékosként, majd edzőként rengeteget tett a város és a régió futballjáért.

Vas Ferenc 1940. február 12-én született Fülekpüspökiben. Füleken, Selmecbányán, Losoncon és Rimaszombatban futballozott. Szakmája szerint erdész volt, 32 éven át dolgozott az erdőhivatalban, emellett edzősködött. 1968-ban a rimaszombati ificsapat szakvezetője lett. A pozsonyi testnevelési karon szerzett felsőfokú edzői képesítést. Dolgozott Ajnácskőn, Losoncon, Bátkában és Tornalján, több különböző időszakban is sikeresen vezette a rimaszombati felnőttcsapatot, és sok éven át foglalkozott a helyi utánpótlással.

Az ő nevéhez fűződik a rimaszombati labdarúgás legnagyobb sikere: 1998 tavaszán az élvonalban a 8. helyen álló együttes irányítását vette át, sikerült felhoznia a csapatot a 6. helyre, ami nemzetközi kupaszereplést ért. Az Intertotó-kupában előbb az északír Omagh Townnal, majd a Sampdoriával találkozott a gömöri gárda. 2:0-s genovai vereség után hazai pályán a rimaszombatiak 1:0-ra győztek a nagymúltú ellenfél ellen, azt a mérkőzést azóta is emlegetik a drukkerek.

Vas Ferenc 2001 és 2003 között a rimaszombati futballklub elnöke volt. Pályafutása során edzőként csaknem 1400 mérkőzésen ült a kispadon. 2010-ben végleg felhagyott az edzősködéssel, ám amíg egészsége engedte, nem hiányzott a lelátóról a rimaszombati bajnoki meccseken.

Vas Ferencet mindenki jószívű, egyenes, a munkában kérlelhetetlen embernek ismerte. „A játékosaimat mindig tisztességes játékra neveltem – mesélte lapunknak a 70. születésnapja alkalmából íródott cikkben. – Sosem tudtam elfogadni, ha valaki arra biztatja a futballistáit, rúgják le az ellenfelet, okozzanak sérülést a másiknak. Edzői hitvallásom alapja a kölcsönös bizalom és tisztelet, a nyíltság és őszinteség. Az idő a tisztességeseknek dolgozik.”

Vas Ferencet egykori játékosai, munkatársai és a szurkolók is megőrzik szívükben.

Búcsúztatása június 11-én hétfőn 14 órakor lesz a rimaszombati ravatalozóban.

Nyugodjon békében, Feri bácsi!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?