Sport

Elhunyt Meszlényi Tibor

Súlyos betegség után hatvanegy éves korában, pénteken este elhunyt Meszlényi Tibor futballedző.
Szabó Zoltán

2017. december 17. 12:58

meszlényi
- Fotó: www.fcdac1904.com

Az egykori kiváló labdarúgó Galántán kezdte pályafutását (1978–1983), ezután a trencséni TTS (1983–1986), majd a vágsellyei Duslo (1986–1988) színeiben kergette a labdát. Miután szögre akasztotta futballcsukát, az edzősködés mellett döntött. Meszlényi sikeres tréneri karrierje Galántán indult, később Párkány, Verebély, a dévényi ŠKP, Léva, Vágsellye, Pered, Bős, a mocsonoki Eldus, a DAC, Szered és újra Galánta következett. Utolsó két állomáshelyén klubmenedzserként is dolgozott. 2011-ben Debrecenben Zdeněk Ščasný munkáját segítette, érdekes, hogy a remek szakember korábban csak egyszer volt másodedző, amikor még pályája elején Szikora György asszisztenseként tevékenykedett a dévényi együttesnél. Sosem tagadta, sokat tanult a „Fehér Pelétől”.

Kevés edző dicsekedhet azzal, hogy pályafutása során hétszer nyert bajnokságot (Galánta 2x, Eldus Močenok 3x, Pered 1x, DAC 1x). Nagyon szeretett volna a szlovák élvonalban tevékenykedni, de hiába volt szakmailag az ország egyik legképzettebb trénere, erre érthetetlen okokból nem került sor. 2007-ben a mocsonokiak szakvezetőjeként közel állt ahhoz, hogy az Eldusszal feljusson a legjobbak közé, ám a klubtulajdonosnak más volt a véleménye…

A hosszú ideig betegeskedő Meszlényi Tibort otthonában, szerettei körében érte a halál.

Önnek ajánljuk

Lipšic és Kyselica is bizonyítékként értékeli a Gorilla-felvételt

Andruskó Zoltán két miniszter korrupciójáról is vallana

Elgázoltak egy nőt Rimaszombatban

Radványi szerdán még nem gondolta, hogy csak 2:1-re kap ki a csapata

Hol vagy, Piri?

Nyolc meccs után nyert a komáromi KFC

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!