EL és EKL: Nem tudott győzni a Barca a Camp Nou-ban, tinikkel hengerelt a Slavia Praha

barca

Lejátszották a labdarúgó Európa-liga és Európa-konferencialiga nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit. A Barca ismét csak remizett a Camp Nou-ban, a PSV őrült, nyolcgólos meccset játszott, a Slavia pedig tinikkel a soraiban is lehengerlő volt.

Nem akármilyen bravúrt vitt véghez a Galatasaray, ugyanis a nemzetközi kupák történelmében eddig még egyetlen török csapat sem úszta meg kapott gól nélkül a Camp Nouban.

Xavi elégedetlen

A bravúros 0:0-ban kulcsszerepe volt a törökök kapusának, Inaki Pená- nak, aki pont a katalánoktól érkezett kölcsönbe Isztambulba. A hazai döntetlen ellenére továbbra is Piquet-ék a párharc esélyesei, akik az előző körben is csak az idegenbeli visszavágón kapcsoltak nagyobb sebességre. A Barcára mindenesetre egy rendkívül forró hangulatú visszavágó vár a jövő héten a fanatikus török szurkolók előtt. „A hazai pályán elért 0:0 nem éppen egy jó eredmény – szögezte le Xavi, a Barcelona trénere. – A második félidőben ugyan feljavultunk, de ha nem vagyunk elég intenzívek, ezen a szinten azonnal kiegyenlítetté válik a mérkőzés.ˮ

Érdekesség, hogy az Európa-liga csütörtöki játéknapján csak a Barcelona nem tudott győzni hazai pályán. A két topligás összecsapáson spanyol, illetve olasz győzelem született: az Atalanta sokkal több helyzetet dolgozott ki a Leverkusennél, és megérdemelten győzött 3:2-re, míg az FC Sevilla Munir El-Haddadi gyönyörű góljával gyűrte le a West Hamet.

Története nyolcadik idegenbeli Európa-liga-mérkőzésén elszenvedte első vereségét (3:0) a Crvena zvezda, amelynek Glasgow-ban alaposan meggyűlt a baja a skótok pontrúgásaival: az első gólt büntetőből, a másik kettőt szöglet után kapták.

Tinik a Slaviában

A másik belgárdi együttes, az Európa-konferencialigában szereplő Partizan is nagy verést kapott csütörtökön, Holender Filipék saját közönségük előtt kaptak ki 5:2-re a Feyenoordtól.

A Slavia Praha ellenben nagyszerű élménnyel ajándékozta meg közönségét, mivel meglepően könnyen, 4:1-re lelépte a LASK Linzet. A szlovák légiósai (Schranz, Hromada) nélkül felálló prágaiak így karnyújtásnyira kerültek attól, hogy a tavalyi szezon után ismét nyolc közé jussanak a nemzetközi porondon. Jindřich Trpi- šovský vezetőedző csapatában ráadásul egy 16 éves ikerpár is debütált – Adam Pudilt a félidőben testvére, Miloš váltotta. „Megspórolhattunk volna egy cserét. Gondolkodtunk rajta, hogy mindkettejüknek ugyanolyan mezt adunk, mert senki sem vette volna észre köztük a különbségetˮ – tréfálkozott a Slavia trénere.

A vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt a Leicester City és az AS Roma, míg Eindhovenben a csütörtöki nap legőrültebb mérkőzését láthatták a nézők: a PSV 4:4-et játszott a Köbenhavn ellen. Az egész mérkőzésen az eredmény után futó hazaiaknál a holland futball egyik legnagyobb ígérete, Gakpo volt a sztár, aki két gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott, emellett kihagyott egy 11-est is.

A hollandoknak így idegenben kell majd kiharcolniuk a továbbjutást, amire igazán nagy szükségük lenne, a PSV-nek ugyanis a közelmúltban nem sok sikerélménye volt Európában: az elmúlt 10 évben most juthatnak először a nyolc közé nemzetközi szinten.

A PAOK viszont korábban még sosem járt ilyen magasságokban: a szaloniki csapat két hete, a Midtjylland ellen ünnepelte első tavaszi győzelmét az európai színtéren, csütörtökön pedig folytatódott a remeklés, és a Gent legyőzésével nagy lépést tettek a negyeddöntő felé a görögök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?