Egynapos lesz az Ipoly-kupa

regiofoci
Ipolyság |

Hét középiskola részvételével rendezik meg pénteken (megnyitó: 8.00 – futballpálya) Ipolyságon a 48. Ipoly-kupát és 11. Ferdinand Daučík-emlékkupát. 1972-ben Révész Ferenc testnevelő tanár indította útjára a sorozatot, s a jelenlegi magyar gimnázium, amely Szondy György nevét viseli, is folytatja a hagyományt.

„Testvériskolákról lévén szó, a sportolás mellett a barátkozást, a kapcsolatok ápolását is szolgálja a torna – mondta érdeklődésünkre Gajdács Mónika, a társszervező Szondy-gimnázium igazgatója. – Iskolánk a kispályás fociban, a szlovák gimnázium a röplabdában házigazda. Idén először fordul elő, hogy egynapos a két torna, s az is újdonság, hogy a röplabdában vegyes, fiúk és lányok alkotta csapatok indulnak, korábban mindkét nem képviselői külön tornán játszottak. Ez a helyzet döntés elé állítja a diákokat, hogy melyik sportágat válasszák. Mi abban reménykedünk, hogy focicsapatunk felér a dobogóra vagy a legalább a fair play díjat megszerzi, amit sportszerű játékáért legutóbb is kiérdemelt. Idén már az 50. lett volna, de két évig nem volt Ipoly-kupa, a koronavírus a testnevelést is szokatlan korlátok közé szorította, így most nehéz megmondani, ki milyen eséllyel indul. Fociban címvédőként Szécsény lép pályára.

A torna alatt 11 órakor lesz a névadó Ferdinand Daučík emléktáblájának megkoszorúzása, így emlékezve a város szülöttjére, aki főleg edzőként jutott a futball spanyolországi magaslataira. Az ipolysági szervezett sportélet 120. évfordulója keretében rendezett tornánkat megtiszteli jelenlétével Martinek János kétszeres olimpiai bajnok magyar öttusázó is.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?